in ,

Új formában – változatlan céllal: jótékonysági rendezvény a Vajdában

Tavaly ősszel elmaradt a Vajda szokásos bálja, amely rendszerint a báli szezon nyitánya volt. A bizonytalan helyzet, a hirtelen megnövekedett költségek miatt hozta ezt a döntést az iskola és az alapítvány.

A tanév során azonban többször felmerült, hogy mégis szükség lenne egy alkalomra, aminek kapcsán az alapítvány céljaiért jótékonysági gyűjtést indíthatunk. Az ötletet egy tavaly nyári rendezvény adta, amikor vendégül láttuk az ország evangélikus pedagógusait. Ekkor derült ki, hogy az iskola belső udvara milyen remek, hangulatos rendezvényhelyszín lehet.

Május 20-ára hirdettük meg az I. Vajdás Kerti Partit. A célunk az volt, hogy a szokásos báli keretek helyett egy újfajta, kötetlen, barátságos alkalmat szervezzünk, ahol a szülők, nevelők, támogatók egy kellemes estét tölthetnek együtt, miközben a bevétellel támogatják az iskola céljait. Idén ez a sportudvar fejlesztése, korszerűsítése.

A legnagyobb problémát az időjárás okozta. Még néhány nappal a meghirdetett időpont előtt is szinte lehetetlennek tűnt a parti megszervezése. Rengeteg eső, hideg idő, kinek van kedve kerti partira jönni? De szerencsére a szülők és pedagógusok nem adták fel, és végül az időjárás is kegyeibe fogadta a kezdeményezést. Szombaton gyönyörű időben várhattuk a vendégeket.

A fenntartót Lázár Zsolt esperes úr, az önkormányzatot Molnár Etele alpolgármester úr képviselte. Házigazdaként az iskola pedagógusai mellett az alapítvány vezetősége, dr. Hankó Ferenc és dr. Dani Dóra, és a szülői munkaközösség is kivette részét a szervezésből, lebonyolításból. Nagy örömünkre testvériskolánk, a Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum igazgatója, Balogh Csaba és kollégái is elfogadták meghívásunkat.

A vendégek köszöntése után iskolánk zenekara, a Vajda Band Emlékzenekar adott fergeteges műsort Juhász Gergő vezetésével. Ezt követte a vacsora, majd tánc. Az este folyamán a Szentandrási Sörfőzde finom italait kóstolhatták a résztvevők. A nagylelkű adakozóknak köszönhetően 11-kor sok értékes tombolát sorsolhattunk ki. Az este érdekessége volt, hogy a gimnázium rajzszakköre által készített festett ajtókra is lehetett licitálni, ami tovább növelte az est bevételét.

Elmondhatjuk, hogy sikeres, jó eséllyel hagyományteremtő estén vagyunk túl. Úgy érezzük, hogy aki eljött, remekül szórakozott, reméljük, jövőre még több vendéget köszönthetünk.
Legnagyobb köszönet a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium valamennyi dolgozójának és a Szarvasi Vajda Péter Alapítványnak, hogy megvalósulhatott az este.

Kszm

Békés megyei vállalkozók Novi Sadon

Tudományos Diákköri Konferencia a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karán