Menu
in ,

Bajnokok lettek a Szarvasi FC 1905 U19-esei

A Szarvasi FC 1905 2022/2023-as U19-es bajnokcsapata.

A Szarvasi FC 1905 2022/2023-as U19-es bajnokcsapata. (Fotó: Kovács Bence)

A Békés megyei U-19 Északi csoportjának 26. fordulójában vasárnap tét nélküli mérkőzésen fogadták Mezőmegyer csapatát a Szarvasi FC 1905 U19-esei. Bár a szarvasiak 3 ponttal előzték meg a második helyen álló megyerieket, de a mieinknek annyival jobb volt a gólaránya, hogy a vendégeknek másfél percenként kellett volna egy gólt rúgniuk ahhoz, 0–60-ra elverni a hazaiakat, hogy ők nyerjék a bajnokságot.

Galát Pál játékosainak egész éves formáját tekintve erre vajmi kevés esély volt. Az első félidőben Kerekes Sándor hatalmas góljával szerzett vezetést a Szarvas. Végig a vendégek térfelén folyt a játék. A megyeriek egyenlítő gólját les miatt Jávorka Eliza partjelző jelzésére érvénytelenítette a játékot vezető Hajdú Dávid.

Öt perce volt a pályán a Kiri Máté helyére a második játékrészben érkező Csányi Balázs, amikor 2–0-ra módosította az állást (55′). A felnőttek között szinte állandó játéklehetőséget kapó Kovács Zsombor lőtte a harmadikat (72′), majd a 83. percben Csányi újabb góljával állt be a végeredmény (4–0).

Galát Pál 23 éve edzősködik. Tavaly nyáron nagy örömmel fogadta a Szarvasi FC vezetőinek a felkérését, hogy vállalja el az U19-esek edzését. Akkor több célt is megfogalmaztak, ezek egyike volt az, hogy szerettek volna korosztályos bajnokságot nyerni, illetve kupadöntőt játszani. Ebből sajnos csak az egyik teljesült, de ez azt jelentette, hogy 13 év után a Szarvasi FC 1905 ifi csapata bajnokcsapatként ünnepelhetett.

Ez volt az első ifi korosztállyal töltött éve. Lehet, hogy hamarabb kellett volna váltani, mondta mosolyogva a Nyári Kupa 2023 vasárnap délutáni fordulója alatt beszélgetésünk során, amikor a pályán két játékosa, Kiri Máté és Truczka Áron is fent volt, illetve ahová egyszer csak megérkezett a még mindig ünneplő mag, megkeresték a lelátón és “Galát Pali, Galát Pali, Galát Pali”-t skandálva éltették mesterüket. Úgy nézett ki, hogy valóban működik a csapat és a mester közötti kémia.

“Én maradéktalanul elégedett voltam a srácokkal, a hétvégente nyújtott teljesítményükkel, illetve az egész évi munkájukkal. Nagy örömömre szolgált, hogy azok az ifi korú játékosok, akik már a felnőttek között is lehetőséget kaptak, örömmel jöttek le az ifi csapatba is”, fogalmazott.

A jövő évre vonatkozó kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy az alapok lefektetése előtt látniuk kell, milyen mozgások lesznek a felnőtt csapatban, illetve azt, hogy a nagyobb potenciállal rendelkező csapatok hogy nyúlják le a játékosokat.

Szarvasi FC 1905 – Mezőmegyer SE 4–0 (1–0)

Szarvasi FC 1905: Kollár Patrik (73′ Fábri Milán) – Ivacska Kristóf, Sztancsik Márk, Csomós Koppány (64′ Bátori Dániel), Roberto Moleri – Kiri Máté (50′ Csányi Balázs), Lénárt Ferenc – Kovács Zsombor (73′ Steinmacher Tamás), Kerekes Sándor (64′ Oláh Martin), Barna Viktor (73′ Fazekas Bence) – Truczka Áron (50′ Máté Dávid)

Jók: Sztancsik, Kiri, Kovács, Csányi

Galát Pál: Örömfocit szerettem volna látni a csapattól, mert annak, hogy elbukjuk a bajnokságot csak matematikai esélye volt. Amit kértem tőlük, azt vissza is kaptam, magabiztosan vertük a második helyezett csapatot.

Exit mobile version