in ,

Az I. Civil piknik után már készülnek a másodikra

Az I. Civil piknik résztvevői 2023. június 24-én a szentandrási Fövenystrandon.
Az I. Civil piknik résztvevői 2023. június 24-én a szentandrási Fövenystrandon. (Fotó: Babák Zoltán)

Évek óta abból áll számukra a gyereknap és a Vitaminnap, hogy kiszaladnak, felállítják a sátrat, pár szót beszélnek a szomszédokkal, majd hazaszaladnak, mondta Balla Edit a békésszentandrási Fövenystrandon az I. Civil piknik hagyományteremtőnek szánt – és egy picit születésnapi partyba csúszó – összejövetelén szombaton.

“Rohan a világ. Ne legyünk már olyanok, mint a nagyvárosi emberek! Ne rohanjunk már el mi is egymás mellett! Figyeljünk egymásra! Álljunk már meg egy pillanatra barátkozni! Ismerkedjünk már egy kicsit! Beszélgessünk!”, fogalmazta meg Edit az egyből számot is kapó esemény küldetését.

Az I. Civil piknik nyitott volt mindenki számára, bárki becsatlakozhatott a délután folyamán. Szervezői a Körös Művelődési Ház és Könyvtár dolgozói voltak. Facebook-eseményt és plakátokat készítettek, meghívókat küldtek szét az intézményeknek, civilszervezeteknek.

Régóta tervezgettek egy ilyen napot, de a megvalósítást lendületbe a nemrégiben Kishegyesen, az ottani kézműveseknél tett látogatásuk hozta. Az ottaniak már túl vannak egy ilyenen, amit nagyon jó tapasztalatokkal zártak.

Az itteniek remélik, a következőkre már többen csatlakoznak hozzájuk. Piknikjüket igyekeznek a nyári napforduló közelébe pozicionálni, és már ehhez kapcsolódóan vannak tervek, hogyan tegyék majd azt a délutánt minél vonzóbbá.

Csak a végén a lelkesedésük jutalmául nehogy azt dobja ki a gép nekik, hogy kirohannak, sátrat állítanak, beszélnek pár szót a szomszédokkal, majd hazarohannak!

Bősze Ádám szubjektív tárlatvezetése zárta a MUZÉJ 2023-at Szarvason.

Bősze Ádám very szubjektív tárlatvezetése zárta a MuZéj 2023-at Szarvason

Végre egy áttekinthető összefoglaló a fúrt kutakkal kapcsolatos szabályozásról