in ,

A Fradi öregfiúi is eljöttek a Hunyadi 90. születésnapjára

Nézőrekord mellett zajlott a Hunyadi–Fradi öregfiúk mérkőzés. (Fotó: Babák Zoltán)

Egész napos rendezvénnyel ünnepelte szombaton a megalapítása 90. évfordulóját a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Sportegyesület. A Bencsik Mihály Sporttelepen délelőtt 10 órától az utánpótlásé volt a főszerep, a program csúcsát pedig a Ferencvárosi TC öregfiúk csapatának vendégjátéka jelentette késő délután.

Az egyesülethez tartozó helyi fiatalok a Varga László-emléktorna keretében mérkőztek meg a Dévaványai SE korosztályos csapataival, az U13-as gárda pedig a bajnoki rendszeréhez igazodva, a sárrétiekkel és a köröstarcsaiakkal vívott hármas villámtornát.

A Fradi öregfiúk vendégjátéka legalább 300 nézőt vonzott a nagyszerű környezetben fekvő centerpálya köré, ami jelzi, hogy az egykori válogatott kiválóságok népszerűsége napjainkban is töretlen. A zöld-fehérek irányítását az a Mucha József vezette, aki az 1995-ös BL-menetelés idején vezette a gárdát máig emlékezetes sikerekre. A soraikban több ismert játékos kapott helyet, köztük a békési Balog Zoltán is.

A Nagy Gábor, Bánki József, Keller József, Lisztes Krisztián, Zoran Kuntics, Nyilas Elek, Szenes Sándor, Lászka Balázs, Sóky Zoltán, Bőke Zoltán, Bőke Roland, Rázsó Sándor és Balog Zoltán által alkotott Zöld Sasok kétszer 30 perces sportszerű csata végén 5–1-re múlták felül a 19 játékosból (Wéber, Ambrus Z., Boros, Horváth, Tábori, Farkas P., Szécsi, Juhász Ambrus A., ifj. Virág I., Csernus, Koppányi, Miloszrdni, Radics, Stefán, Bakró, Szín, Rusz Z., Kozák) összegyúrt alkalmi szentandrási együttest. A hőségben kitikkadt játékosok a „harmadik félidőt” jelentő ünnepi vacsora során már közös egységet alkotva hallgatták, amint Hévizi Róbert helytörténész tartalmas előadás keretében eleveníti fel a Hunyadi 90 éves történelmét, majd Farkas Péter egyesületi elnök köszöntőjét. Az ízletes étkek elfogyasztása után lehetőség nyílott elbeszélgetni a díszvendégekkel, akik számos „kulisszatitkot” is feltártak.

A programot tombolasorsolás követte, a zárást pedig hajnalig tartó táncos mulatság zárja DJ Kecsuval.

Bakulya Mihály

Fotó: Babák Zoltán

Opavszky Márk U23-as világbajnoki ezüstérmes K1 500 méteren

Szilágyi Péter két gólja nagyon kellett a Nagyrétfarm győzelméhez.

Rövidprogram a 10. játéknapon