in

Jó időben sűrű programsor mellett zajlott a falunap Csabacsűdön

A programok sorát a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör nyitotta a szombati falunapon Csabacsűdön.
A programok sorát a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör nyitotta a szombati falunapon Csabacsűdön. (Fotó: Babák Zoltán)

Napfényes szép-jónapot kívánt a falunapon megjelenőknek Molnár József, Csabacsűd polgármestere szombaton, majd köszönetet mondott azoknak, akik a szép nap reményében az együttlét érzését választották ezen a délutánon.

Ahogy körülnézett Gaál Roland, megállapította, 11 év alatt, amióta járási hivatalvezetőként meghívják Csabacsűdre, “semmi sem változott, csak minden”. Gratulált a település ezen idő alatt elért fejlődéséhez, amit Molnár Józsefnek, illetve az általa vezetett testületnek címzett.

Csákvári Marián Csata község régi-új polgármestere hetedszer érkezett Csabacsűdre. Ő az emberek közötti békére és összefogásra hívta fel a figyelmet. Bánhidi László Tokod nagyközség polgármestere a több, mint ezer éves múltra visszatekintő településének történetéből kiemelte a szénbányászatot és a szőlőtermesztést.

A köszöntők sorát Magyar Tamás zárta, a programok sorát a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör nyitotta.

A nap folyamán színpadra léptek a Békésszentandrási Népdalkör tagjai, a tótkomlósi Tremolin Mandolinzenekar, a szentesi Szilver táncosai, a Blue Gym aerobicosai, a szarvasi kangoosok és karatésok is.

A sztárfellépők közül elsőként Fresh Andi mozgatta meg a falunapra kilátogatókat, majd mulatós zenével Annamary és Éder Gabee. Az utcabál hangulatáról a Kamuti Betyárok gondoskodtak.

Fotó: Miskó Bence és Babák Zoltán

Szilágyi Péter két gólja nagyon kellett a Nagyrétfarm győzelméhez.

Rövidprogram a 10. játéknapon

Pályaorientációs tábor a kamara szervezésében