in

Bemutatták a Vándor Gyula kártyajátékot

Komoróczki Alíz, Petróczki Gábor, Hegedűs Éva, Győri Erzsébet Zsada és Tatai László.
Komoróczki Alíz, Petróczki Gábor, Hegedűs Éva, Győri Erzsébet Zsada és Tatai László.

Július 20-án, csütörtökön mutatták be Gyulán a Vándor kártyát, melynek szarvasi vonatkozása is van, hiszen a játék ötletgazdája Hegedűs Éva, grafikusa Győri Erzsébet Zsada, a kiadója pedig a Digitális Kalamáris. Ennek megfelelően az Almásy-kastély kávézójának különtermében rendezett sajtótájékoztatón a házigazda önkormányzat és Tourinform Iroda képviselőin, Petróczki Gáboron és Komoróczki Alízon kívül jelen voltak a szarvasiak is.

Komoróczki Alíz a fürdőváros gyermek és családbarát fejlesztéseiről szólt bevezetésként, majd a Vándor Gyula kártyajátékról mondta el, hogy ez is illeszkedik a város idegenforgalmi koncepciójához, törekvéseihez.

Hegedűs Éva egy idézettel kezdte mondandóját, G. B. Shaw nyomán állította: „Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.” Felidézte a Vándor kártyacsalád első részének, a Szarvas nevezetességeire alapuló Vándor Szarvasnak a létrejöttét és a Vándor Gyula megszületésének körülményeit, megköszönve a város turisztikai cégének a hathatós közreműködést.

Győri Erzsébet Zsada a kártya grafikai és nyomdai munkáinak részleteibe avatta be a sajtó jelenlévő képviselőit: a kiválogatott fotókról tűfilccel készült az egyedi grafika, amit szkennelés után számítógépes színezés tett teljessé. A nyomtatás és fóliázás után pedig következett az újabb kézműves munka, a dobozkészítés, méretrevágás, sarkazás, csomagolás.

Tatai László, a Digitális Kalamáris Kiadó vezetője örömmel állapította meg, hogy Gyulán nagyszerű helyre került a kártyacsalád második tagja, hiszen a fürdőváros nemzetközi hírneve a turisták százezreit vonzza a városba, s valószínűsítette, hogy a kártyacsomag sokaknak fog örömteli játékot, kellemes perceket okozni akár a városban nyaralva, akár otthon visszaemlékezve a nyaralás idejére.

A Vándor Gyula kapható Gyulán a Tourinform Irodában, az Almásy-kastély ajándékboltjában, a Várfürdő ajándékboltjában, a Partyvarázs ajándékboltban és az IQ Könyvesboltban valamint Szarvason a Digitális Kalamáris szerkesztőségében.

Tatai László

Holdfény és csillagok a gálán

Dr. Melis János és Munkácsy Mihály.

Melis János rendhagyó Munkácsy tárlatvezetésével kezdődött a második félidő