in ,

Tombolt az erény a Körös fölött is

Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Pénteken este a Vízi Színházban, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház mutatta be Jean de Létraz: Tombol az erény című vígjátékát Cseke Péter rendezésében. Az előadás XII. Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál 8. versenyprogramja.

Armand (Ferencz Bálint) üzleti ügyet intézni utazni akar a városba, ám igazából légyottra készül, ahol reméli, végre meghódíthatja a kiszemelt nőt. Feleségének, Susanne-nak (Magyar Éva) gyanús, hogy egyre több időt tölt üzleti ügyben éjszaka is a városban. Megkéri Legrande felügyelőt (Fazakas Géza), hogy nézzen utána a gumi- és hártyapapír kereskedőnek. Közben férje telefonjáról SMS-ben meghívja az üzletfelet feleségestől magukhoz nyaralni.

Beállít Armand régi iskolatársa, a költő, aki fél a nőktől, Leonard (Járai Máté), akit kirabolt egy úszóbajnoknő, elvitte tárcáját, a pénzével és elvitte költeményeit tartalmazó füzetet is, segítséget kér barátjától, iratai beszerzéséhez. Közben megérkezik a barátnő Paulette (Horváth Alexandra) és Armand kitalálja, hogy játsszák el a házaspár szerepét, aminek egyik fél sem örül.

Az események közben a szobalány, Claudine (Szabó Dorottya) sem tétlenkedik szeretné felgöngyölíteni a szálakat a felügyelő segítségével. Megérkezik az új inas, Jules (Aradi Imre), aki Paulette féltékeny férje és körözi a rendőrség.

Ez az alaphelyzet, az előadás végéig ezt bogozzák, amin a közönség egy percre sem maradt magára, mert poénról-poénra nevetnie kellett a szituációkon.

Nagyon jól felépített vígjátékot láttunk, ahol a szereplők mindannyian remek alakításokkal játszottak. Kiemelkedett a két férfi főszereplő Ferencz Bálint és Járai Máté, akik más-más figurát alakítottak, de éppen emiatt mindketten briliáns játékkal voltak jelen a színpadon.
A rendező, Cseke Péter érdeme, hogy nem engedte, hogy az előadás átbillenjen bohózatba, végig színvonalas, vidám játékot alkotott, ahol a szerepek, a helyzetek minden figura számára nagyon komoly gondot jelentett, azonban a közönség az ablaküvegen betekintve jókat nevetett és nagyon jól szórakozott.

Díszlettervező Kovács Yvette Alida, a jelmezeket Gyarmati Dóra tervezte. Dramaturg Tóth Kata, a darabot Cseke Péter dolgozta át.

Ismét teltház várta Kecskeméti Nemzeti Színház művészeit és megérdemet hosszú tapssal köszönte meg a közönség játékukat.

Galambos Edit

Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Dr. Melis János és Munkácsy Mihály.

Melis János rendhagyó Munkácsy tárlatvezetésével kezdődött a második félidő

Premier Restaurant