in ,

A vendégek gyorsabb játéka érvényesült

Hosszú indításokkal léptek meg a gyulaiak.
Hosszú indításokkal léptek meg a gyulaiak. (Fotó: Babák Zoltán)

Kölcsönös gólváltásokkal indult a találkozó, a hazaiak a 8. percre tudtak kicsikarni 6–4-es előnyt, de ez nem tartott sokáig, mert a vendégek három gyors góllal átvették a vezetést. A szarvasiak próbáltak kapaszkodni, de nem bírtak a gyulai hálóőrrel, Zsiga Zsannával, aki lehúzta előttük a rolót, így pedig magabiztos fürdővárosi előnnyel fordulhattak a csapatok.

Szünet után sem lankadtak a vendégek, állva hagyták az NKK-t, a 38. percben először vezettek tízzel (16–26). A találkozó utolsó harmadában állandósult ez a különbség, a látogatók gyorsabb játéka érvényesült ekkor is.

Szarvasi NKK–CZ Gyulasport 22–31 (11–16)

NB II.-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 150 néző. Vezette: Kriskó, Petrik Varga.

Szarvas: Antal – BIRO P. 4, Milyó, Papp Zs. 1, Hajdu, MAJOROS 8, Moharos 1. Csere: Skorka (kapus), Száva, Szöllősi D. 4, Szöllősi P. 3, Tasgyik 1, Trnyik, Fodor, Pusztai. Edző: Száva Flórián.

Gyula: Mike – Szabó K. 3, Kiss V. 3, SZÖGI 4 (2), Kovács Sz. 3 (1), HEGEDŰS 5, Lukács 5. Csere: ZSIGA (kapus), Farkasinszki, Ilyés 1, NAGY P. 7, Ladics, Gelegonya. Edző: Zöldi-Tóth Katalin.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc. Hétméteresek: 2/0, ill. 3/3.

Száva Flórián: – A jó kezdés után az átlövéseinkből vezetést tudtunk szerezni, ám az ellenfél kapuscseréje után megváltozott a játék képe és megérdemelt vendéggyőzelem született.

Zöldi-Tóth Katalin: – A mérkőzés első tíz perce még szoros volt, de ahogyan a védekezés összeállt, onnan fokozatosan nőtt a különbség. A második félidő elejével elégedett vagyok, viszont a negyvenötödik percben elfogyott a koncentrációnk, és ezen a jövőben változtatni kell.

Gyertyagyújtással zárult a megemlékezés Békésszentandráson 2023. október 6-án. Bődi Mária és unokája, Körösparti Zalán tiszteleg a hősök emléke előtt.

A magyar Golgotára emlékeztek Szentandráson

Egy boldog író