in , ,

Nőkről, nem csak nőknek…

Tatár Bianka és Karap Diána a Cervinus Teátrum „Női érvek garancia nélkül” című zenés játékában. (Fotó: Babák Zoltán)

Hosszabb kihagyás után október 8-án ismét felolvasószínházzal örvendeztette meg nézőit a Cervinus Teátrum, mely újra rendszeres lesz, ismét havonta láthatunk majd előadásokat.

Dr. Dósa Zsuzsa, művészeti igazgató színpadra szólította Tatár Biankát és Karap Diánát, akik a „Női érvek garancia nélkül” című zenés játékot mutatták be. Alcíme: „nőkről, nemcsak nőknek, sőt… pikáns szószba mártva sok humorral fűszerezve, zenével tálalva”, ami az előadást látva, tökéletesen igaznak bizonyult.

A darab első változata nyáron lett volna a CervinusFeszt keretében, de akkor elmaradt, ezért a két színésznő kicsit „felolvasószínházassá” tette. A két színésznőhöz passzoló monológokat láthattunk, amelyeket szó szerint eljátszottak, humorral, néha könnyfakasztóan komolyan, zenével oldva, sokszor átöltözve.

Teljesen más volt, mint a megszokottak, de éppen ettől volt nagyon érdekes! Mindketten megcsillantották énektudásukat is, Bia csodálatos hangja már ismerős a szarvasi nézőknek, Diána most mutatkozott be először.

A monológok és dalok között összekötőszövegként egy férfihang (Gulyás Levente) szólalt meg (csak hangban), jelezve, kikhez, kikről is szól az este. Igen, a férfiakról, a férfihoz való tartozásról, a kapcsolatról, a vágyódásról, az összetört szívről és lélekről. Részleteket láthattunk Tennessee Williams A vágy villamosa, Anton Pavlovics Csehov Sirály, Dallos Zoltán Karika Hungarikum, Tasnádi István Paravarieté című drámájából és Michel Tremblay Sógornők című darabjából. Ágnes Vanilla Valaki más (Ugyanaz a szív) és a Zoltán Erika énekelte Túl szexi lány című dalszöveget prózában. Diána a Kicsi, gyere velem rózsát szedni című dalt, Bianka Mima dalát énekelte, a közönség két férfi nézőjét is bevonva a játékba. De a csattanó a Pretty Woman című dal, ami fölold, vidámmá tesz, mindent kifejez, mindent elmond! Tökéletes zárás volt!

Bia, Dia, nagyon szép este volt!

A következő felolvasószínház november 5-én lesz, amikor Thuróczy Katalin írását olvassa fel Jónás Gabriella, Dósa Zsuzsa, Boronyák Gergely és Timkó János, Dósa Zsuzsa rendezésében. Az írónő írta színpadra a Szarvason is bemutatott Édes Anna című regényt.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

A Szarvashiba bronzérmes csapata: Tóth Norber, Szerbné Takács Judit, dr. Demcsák Dávid, Konstantinovics Lili, Volford-Bazsó Kitti és Szerb Milán.

A harmadik: Szarvashiba

Tíz kicsi sakkozó a 7 fordulós rapid viadalon