in ,

Iskoláiknak is dicsőséget szereztek karatésaink a diákolimpián

Szombaton 588 sportoló nevezésével került megrendezésre a karatésok diákolimpiája Szigetszentmiklóson. A verseny különlegessége, hogy itt nem csak egyesületüket, de oktatási intézményüket is képviselik a résztvevők. Szarvasról Borzi Balázs edző vezetésével három iskola képviseletében nyolc versenyzővel vágott neki a csapat az utazásnak, munkáját Frankó Dániel és Nagy Máté válogatott sportolóink segítették. A stáb kiváló munkát végzett, amit a csapat eredményei is bizonyítanak.

A nap a legfiatalabb versenyzőinkkel vette kezdetét. Gulyás Zétény és Tóth Zalán is nyertes mérkőzésekkel kezdett, éremért is küzdhettek, végül ötödik helyen zártak. Tekintettel arra, hogy ez első országos versenyük volt biztató a kezdés a jövőre nézve.

Körösparti Zsombor egy korosztállyal feljebb szintén most debütált, taktikailag nem sikerült maradéktalanul követnie az utasításokat, ellenfele pedig nem vitte a vigaszágra, igy nem kapott lehetőséget a javításra. Mindhárom fiatalabbnak szoknia kell még a nagyobb verseny közegét, de a kellő elszántság a versenyzéshez meg van bennük, ami a legfontosabb alap, erre most a rutin ráépítése a feladat.

Tapasztaltabb versenyzőink között Bagi Ádám lépett először tatamira a 12-13 -40kg-ban. Gyors indításokkal és fejrúgással hozva mérkőzéseit a dobogó tetejére állhatott. Neumann Fábián egy korosztállyal feljebb, a kadet -52 kg-ban versenyzett, első két mérkőzését dinamikus megpattanásaival nyerte. A döntőbe jutásért hátrányba került, sikerült egy indítással szépítenie, de a további kezdeményezés elmaradt. A vigaszágon javítani tudott Fábi, 5:0 arányú győzelemmel megszerezte a bronzérmet.

Kadet -63 kg-ban Ruzsinszki Balázs menetelt fegyelmezetten három nyert meccsen keresztül a döntőbe, ahol megszerezte a csapat második aranyát.

Vele egy időben versenyzett a lányok -61kg-jában Szebegyinszki Rita, aki jó tempóban végrehajtott ütéseinek köszönhetően győzelemmel kezdett. A következő körben sajnos nem volt elég kezdeményező, így a döntőbe jutás elmaradt, de a bronzérmet neki is sikerült begyűjtenie.

Bagosi Marianna a kadet +61-kg-ban harcos budapesti barátnőjével kezdett, akivel jól ismerik egymást edzőtáborokból. Egy első kezes ütéssel sikerült meglepnie, és így tovább mennie. A következő körben egy kivédett rúgásra kapott ellenfele pontot, amit a szarvasi lány már nem tudott ledolgozni. A vigaszágon gyors ütéseivel és két fejrúgással 9:0 arányú győzelemmel biztosította be a harmadik helyet.

Eredményeink:

  1. helyezett: Bagi Ádám (Benka), Ruzsinszki Balázs (Szlovák)
  2. helyezett: Neumann Fábián (Benka), Bagosi Marianna (Vajda), Szebegyinszki Rita (Vajda)
  3. helyezett: Gulyás Zétény (Szlovák), Tóth Zalán (Szlovák)

A felkészülés továbbra is tart, ennek részét fogja képezni az a kirándulás is, amelyen az ifjú sportolók a budapesti világbajnokságra is ellátogatnak megnézni a sportág legjobbjait további motivációt nyerni és megtapasztalni egy ilyen mértékű rendezvény légkörét.

Ruzsinszki György edző

Az InFusion Trió tagjai: Izsák Farkas, elektromos hegedű, billentyű; Weisz Nándor, elektromos dobok, vokál; Simkó-Várnagy Mihály, eletromos cselló, basszusgitár.

Fúzióban

Lojalitás, csapatmunka –  újra rajtolt a Gallicoop focitorna