in

Újabb öt felsőoktatási tanulmányait kezdő fiatalt támogatására nyílt lehetőségük

Tíz éve hirdeti meg a “SZARVASÉRT” Alapítvány kiírását, amire azon szarvasi fiatalok pályázhatnak, akik az adott esztendőben kezdik meg felsőoktatási tanulmányaikat.

Így történt ez 2023-ban is. Augusztus 30-én hat fiatal írhatta alá a támogatási szerződést.

“Az alapítvány elnökeként kérelmet adtam be Szarvas Város Önkormányzatához azzal a kéréssel, hogy további anyagi segítséget biztosítson ahhoz, hogy a forráshiány miatt elutasított pályázók is segítséget kaphassanak továbbtanulásukhoz”, áll Závogyán Judit Babák Mihály polgármesternek, illetve az önkormányzatnak címzett, de a sajtóhoz is eljuttatott leveléből.

A kérelmet Szarvas Város Képviselő-testülete támogatta 1 millió forinttal. Ennek köszönhetően az augusztus végi hatot most újabb öt 200 ezres támogatás követhette.

Ezen időszak alatt először fordult elő, hogy egy támogató – jelen esetben Szarvas Város Önkormányzata – 1 millió forinttal támogatta volna ezt a projektjüket, derült ki az alapítvány kuratóriumi elnökének leveléből.

A második körben Cserhényi-Zrena Boglárka (Szegedi Tudományegyetem, Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, általános orvos szak), Kozák Ádám (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil- és divattervezés szak), Tusjak Balázs (Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar, gazdálkodási és menedzsment szak), Vaskos Gergő (Budapesti Gazdasági Egyetem, Pénzügy és Számviteli Kar, gazdálkodási és menedzsment szak) és Gulyás Gitta (Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar, gazdálkodási és menedzsment szak) írhatta alá a támogatási szerződést október 13-án.

Lojalitás, csapatmunka –  újra rajtolt a Gallicoop focitorna

Csillogó érmek a területi diákolimpiáról