in

Simicskó István: a kadétképzés a nemzeti közösségépítést szolgálja

Kadétok a Szemere Miklós Tehetségkutató Lövészversenyen a szarvasi Honvédelmi Sportközpont lőállásaiban.
Kadétok a Szemere Miklós Tehetségkutató Lövészversenyen a szarvasi Honvédelmi Sportközpont lőállásaiban. (Fotó: MTI/Mészáros János)

A kadétképzés a Magyar Honvédség 2015-ben elhatározott fejlesztésének része, a nemzeti közösségépítést, a csapatmunkát szolgálja – mondta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke október 26-án, csütörtökön a Békés vármegyei Szarvason.

Simicskó István KDNP-s országgyűlési frakcióvezető a Szemere Miklós Tehetségkutató Lövészverseny eredményhirdetése előtt elmondta, a Zrínyi Miklós haderőfejlesztési program része az eszközpark megújítása, amely “jó ütemben halad”. A kadétképzést a 2004-ben eltörölt sorkatonai szolgálat helyett találták ki, mint amivel meg lehet szólítani a fiatalokat – mondta.

2010-ben 17 tartalékos katona volt. Ebben a helyzetben kellett megszólítani a fiatalokat, az “újragondolás része volt” a brit mintán alapuló kadétképzés bevezetése. Ma már 12 ezernél több tartalékos van, ami “óriási fejlődés, erősödés” – jegyezte meg. Simicskó István elmondta, napjainkban, “amikor mintha minden gonoszt kiengedtek volna a palackból”, fontos a csapatszellem, a bajtársiasság megtanulása.

Simicskó István KDNP-s országgyűlési frakcióvezető a Szemere Miklós Tehetségkutató Lövészversenyen Szarvason a Honvédelmi Sportközpontban.
Simicskó István KDNP-s országgyűlési frakcióvezető a Szemere Miklós Tehetségkutató Lövészversenyen Szarvason a Honvédelmi Sportközpontban. (Fotó: MTI/Mészáros János)

Az egyénekre mindig veszélyek leselkednek, a nehézségeket túl kell élni, de ahhoz felkészültség kell. A versenyek tapasztalatot jelentenek – mondta a Szemere Miklós Tehetségkutató Lövészversenyen részt vevő mintegy százötven kadétnak.

Babák Mihály (Fidesz-KDNP), Szarvas polgármestere felidézte, egy éve az országban ötödikként adták át a Honvédelmi Sportközpontot, ahová az egész vármegyéből járnak. Fegyelemre, rendre, teljesítményre mindig szükség van, a fiataloknak meg kell tanulniuk, mi a jó és a rossz – mondta.

(MTI)

Jelentkezz könyvelőirodánkba főállású könyvelői munkakörbe!

Győzelemmel kezdődött a jégkorongos bajnokság