in ,

Achilles-napi kilométergyűjtésre gyűltek össze a futók

A Szarvasi Vízi Színház elöl indult az Achilles-napi futócsapat.
A Szarvasi Vízi Színház elöl indult az Achilles-napi futócsapat. (Fotó: Babák Zoltán)

Az Achilles-ín sérülése, fájdalma minden futó mumusa, olvasható BSI futóközösség oldalán. Ennek megelőzése reményében a BSI futónagykövetei közösségi futást szerveznek Achilles-napi kilométergyűjtés címén.

Az október 28-a és november 2-a közötti napokon lefutott távokat regisztrálni lehetett a BSI oldalán. A beküldők között komoly versenyekre sorsoltak ki 10 darab nevezést.

Szarvasról kis csoport csatlakozott az akcióhoz Rohonyné Urbancsok Zsuzsa, Pljesovszki Roland szarvasi, illetve Antal Béla Csabacsűdi futónagykövetek szervezésében.

A futónagykövetek feladata, hogy közösségi futásokat hirdessenek, szervezzenek. A legutóbbi ilyen alkalomra 16-an jöttek össze. Most először városi futást terveztek 2,5 kilométeres körökkel. “Ilyet még nem csináltunk, hogy a kivilágított várost nézzük meg”, mondta Rohonyné Urbancsok Zsuzsa.

A Szarvasi Vízi Színház parkolójából indult a csapat a Szabadság utca irányába, azon a Zenepavilonig, majd a Kossuth utcán vissza az Ótemplomig, át a hídon, illetve alatta az alagúton át zárták a kört. Ez 2,5 kilométer volt, amiből két kört terveztek, persze akiben volt még akarat és mellé elem, róhatta a köröket tovább.

A következő futás december 10-én lesz a Szarvasi Arborétumban. Úgy vették észre, hogy egyre népszerűbb a gyaloglás, ezért egy kört ebből is a programba vettek. Ez 9 órakor kezdődik, majd 10-kor megnyitó, 11-kor a futók állnak rajthoz.

Változás a fül-orr-gégészeti fekvőbetegek hétvégi ellátásában Orosházán

Néhány gondolat az egy számjegyű infláció megértéséhez