in ,

Világbajnoki aranyat és 69 hazai érmet nyertek a szarvasi kajakosok

2023-ban a hazai vízi versenyeken összesen 69 dobogós helyet: 32 aranyat, 19 ezüstöt és 18 bronzérmet “lapátoltak” össze a Szarvasi Kajak-Kenu Club versenyzői: a Kicsik, a Nagyok és a Masters versenyzők. Ráadásként Keller Gergő jóvoltából egy világbajnoki arany is ragyog a mérlegen.

Az egyesület december 7-én tartotta évzáró ünnepét a Cervinus Teátrum Margócsy-termében. Volt mit ünnepelni, eredményes évet tudhatnak maguk mögött a Szarvasi Kajak-Kenu Club versenyzői. A hazai pontversenyben az idén két bajnoki ponttal többet szereztek, mint az előző évben, Békés megyében a legeredményesebb egyesület lettek.

A rendezvény vendégeit, a versenyzőket, edzőket, szülőket Szűcs Mihály elnök köszöntötte és ismertette az idei fejlesztéseket a vízitelepen.

Az elnöki köszöntő után a két edző számolt be a 2023. év edzésmunkájáról, eredményeiről.

Molnárné Krajcsovicz Magdolna elmondta, hogy bár „Kicsikként” és „Nagyokként” emlegetik a versenyzőket, valójában egy egységről, egy csapatról van szó. Télen az edzések közösen zajlanak, hetente kétszer a tornateremben, kétszer az uszodában és egyszer a vízitelepen.

A februári „kiköltözés” után vált ketté az edzésmunka. A Nagyok vízre szálltak a Kicsik az időjárás és a vízszint miatt még szárazföldön maradtak április elejéig.

Májusban indult a versenyszezon egészen szeptember végéig, az éremgyűjtésben a Kicsik is részt vettek.

Tavasz végén és nyáron folyamatosan gyarapodott a létszám, sok új gyermek csatlakozott a csoporthoz.

A köszönetnyilvánítások után Molnárné Krajcsovicz Magdolna így zárta beszámolóját: „Öröm minden idei érem, minden eredmény. Öröm a közös munka, a kajakozással töltött idő, a közös fürdőzések, a közös játékok a vízitelepen. Edzünk tovább! Készülünk a jövő évre!”

Bátor György is a téli edzésekkel kezdte beszámolóját és örömét fejezte ki, hogy a felkészülést komolyabb sérülés, betegség nem zavarta meg. A kora tavasz Keller Gergő számára egy meleg vízi edzőtáborral kezdődött Dél-Afrikában, a többiek a Körösön kezdték meg a vízi edzéseket.

A fiatalabb korosztály első megmérettetése a Héraklész fizikai felmérő verseny volt.

A felkészülés következő állomása a kölyök válogatott versenyzők edzőtábora és felmérése volt, valamint egy teljesítménytúra Békésen.

Az utánpótlás első igazán rangos versenye a Maratoni Magyar Bajnokság, a rövidtávú versenyek első fontos állomása a Magyar Kupa Országos döntője volt.

A nemzetközi szereplés szempontjából döntő szerepe volt az válogató versenyeknek. Keller Gergő első éves U23-asként megszerezte az indulási jogot az olaszországi Ifjúsági és U23-as Világbajnokságra. A klub 2023-as eredményeire ő tette fel a koronát, ugyanis K-4 500 méteren világbajnoki címet szereztek.

Hazai és nemzetközi eredményeivel Gergő kvalifikálta magát a Los Angeles-i Keretbe és szarvasi versenyzőként szerzett három világbajnoki címével a klub legeredményesebb versenyzője.
A versenyzők valamennyi korosztály országos bajnokságán elindultak, a Gyermek Magyar Bajnokságtól a Masters Magyar Bajnokságig.

A versenyszezont Szegeden és Szolnokon zárták a versenyzők.

A szerzett érmeken felül hat versenyző lett korosztályos válogatott: Keller Gergő U23 és Los Angeles-keret, Velencei Boldizsár serdülő válogatott, Tóth Borbála, Várnagy Vivien, Kunstár Gellért, Valastyán Máté kölyök válogatott.

Bátor György beszámolója után az évzáró résztvevői megtekintették az összefoglaló kisfilmet.
Babák Mihály polgármester gratulált az eredményekhez és elmondta, hogy büszke a szarvasi kajakosokra. Jó vízen, szép környezetben, kiváló szakemberekkel edzhetnek.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséget Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány képviselte. Örömét fejezte ki a hazai és nemzetközi eredmények miatt. Elmondta, hogy látja a szarvasi klub fejlődését és ami nagyon fontos, hogy folyamatosan van szarvasi utánpótlás a válogatott keret tagjai között.

Az évzáró ünnepet a versenyzők díjazásával zárták.

MKM

Nánási Attila mondott egy mesét arról, hogy mióta van csillag a karácsonyfán.

A karácsony: találkozás Jézussal

Ünnepség a Békés Vármegyei Kereskedelmi- és Iparkamaránál.

Ünnepség a kereskedelmi- és iparkamaránál