in ,

Hóbogyók futama a szakadó esőben

Rajt-cél győzelmet aratott az egykörösök között a legfiatalabb korcsoportból kikerülő Gaál Rebeka (3014).
Rajt-cél győzelmet aratott az egykörösök között a legfiatalabb korcsoportból kikerülő Gaál Rebeka (3014). (Fotó: Babák Zoltán)

December 10-én az idő oly elszomorító volt, hogy az embernek nem csak a szabadtéri futás nem jutott eszébe, de még az sem, hogy felálljon az ablak előtt levő futópadra. Erre a napra hirdette meg a Szarvasi Arborétum a SZUSE futószakosztályával közösen a Hóbogyó futamot, amire előzetesen majdnem teljesen betelt a 350 főben meghúzott létszám. A kérdés az volt, hogy hányan jönnek el közülük. A rajtlistákat összeszámolva 275-en meg is érkeztek, plusz az az 50 körüli gyalogló, akikből lehet, hogy jó néhányan a következő alkalommal már futni fognak. Az idén visszatértek ők is a Pepikertbe, hiszen a mára állandósult négyévszakos futásokhoz a gyaloglók, pontosabban a nordic walkingosok arborétumi túrái adták az ötletet.

A 70 településről érkező futók egy, kettő vagy négy körre nevezhettek. Egy kör a Bolza Mariette sétány ezen a kijelölt pályáján 2750 méter, azaz 2,75, 5,5, illetve 11 kilométeres távokon zajlottak a futamok.

Az egykörös verseny abszolút leggyorsabbja a legkisebbek közül, a 6-10 éves korcsoportból egy ifjú hölgy, Gaál Rebeka volt. A férfiak legjobbak ezen a távon a 31-40-esek közé tartozó Lajos Árpád lett 11’38”-cal.

A kétkörösök abszolút nyertese a 19-30 korcsoportba tartozó Koska László Richárd nyerte 21’13”-as befutóval. Nők közül az ugyanebben a korosztályban induló Bodnár Zsuzsanna futott be 25’43” idővel. Az 5,5 kilométeresek közötti abszolút rangsorban ez a 9. helyre volt elegendő.

A 11 kilométeres távon Balog Áron (19-30) 41’07”-tel lett a leggyorsabb. Hölgyek közül Kovács Zita futott be először 45’41”-es idővel. Ez az abszolútban a 6. helyet érte.

Bajnokság a játékos szarvasiaknak

Képzeletbeli utazás