Menu
in ,

Dinya Vendelt választották az év Tisztes Iparosának

Dinya Vendelt választották az év Tisztes Iparosának.

Dinya Vendelt választották az év Tisztes Iparosának. (Fotó: Babák Zoltán)

“Nagy öröm számunkra, hogy néhány év szünet után ismét találkozhatunk és együtt ünnepelhetünk”, köszöntötte a Békésszentandrási Ipartestület bálján megjelenteket szombaton Benedek Erika, az est háziasszonya.

Őt követve Sinka Imre polgármester örömét fejezte ki, hogy az iparosok ismét, immár 31. alkalommal rendezték meg báljukat, mert visszaemlékezve a korábbiakra, azok mindig nagyon jó hangulatúak voltak.

A 3500 fős településen több mint 900 aktív vállakozás van. Az elmúlt öt év beruházásainak több mint 70 százalékát helyi vállalkozókkal sikerült megvalósítani. Ugyanakkor ezen vállalkozások teszik lehetővé helyi iparűzési adójukon keresztül a település működtetését. Látta, hogy a Covid, majd a háború megviselte a helyi vállalkozókat, de azt is, hogy visszaálltak a fejlődési pályára. Előre is gratulált az idei kitüntetettnek, mert mint mondta, ezt a szakma ítélte oda, az önkormányzat csak aláírja azt.

A Tisztes Iparos kitüntető címet 2024-ben a Békésszentandrási Iparos Alapítvány kuratóriumának döntése szerint “a vállalkozásában és a közéletben végzett önzetlen munkája alapján” Dinya Vendel érdemelte ki.

Dinya Vendel 1961. február 22-én született Békésszentandráson. Édesanyja betanított munkás, édesapja kőműves szakmunkás volt. Az általános iskolát Békésszentandráson végezte, majd középiskolai tanulmányait 1975-től 1979-ig Szegeden folytatta a Vedres István Építőipari Szakközépiskolában. 1979-ben érettségizett és magas építő szakon szakmát szerzett. 1979-től 1991-ig a Szarvasi Állami Tangazdaság meliorációs Főmérnökségén dolgozott, mint művezető, később építésvezető munkakörben. 1991-ben, a rendszerváltást követően munkanélküli lett, ezért Németországban próbált szerencsét, 2 évig ott dolgozott kőművesként. 1993 novemberétől ismét itthon keresett megélhetést, az Agro-Flott Kft-nél karbantartóként vállalt munkát. 1997-től pedig egyéni vállalkozó lett szakmájában, mely tevékenységet a mai napig aktívan folytatja. 1999-ben mestervizsgát tett. Jelenleg 3-4 alkalmazottal dolgozik, elsősorban a településen és vonzáskörzetében. 1985 óta nős, két gyermeke van, akik három unokával ajándékozták meg. 2000-ben lépett be az Ipartestületbe, 2008-tól az Ipartestület elnökségi tagja. Rendszeresen segíti a szervezet működését. Aktívan kiveszi részét a rendezvények szervezésében és munkálataiban.

A díjat számára Bobvos János, az Ipartestület elnöke és Sinka Imre polgármester adta át.

Az estet a Békésszentandrási Vértessy Tánc-Sport Egyesület táncosai színesítették.

Exit mobile version