in ,

Agrárium 2024 – Kecskemét

Ruck János, a szarvasi GALLICOOP Zrt. vezérigazgatója a Portfolió kerekasztal beszélgetésén.
Ruck János, a szarvasi GALLICOOP Zrt. vezérigazgatója a Portfolió kerekasztal beszélgetésén.

A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseményét a Portfolió idén március 19-én rendezte meg Kecskeméten. A szekciók témái között az agrártámogatás, vidékfejlesztés, állattenyésztés és szántóföldi növénytermesztés szerepeltek. Ruck János, a szarvasi GALLICOOP Zrt. vezérigazgatója kerekasztal beszélgetésen vett részt, a szekció igen aktuális címe Sokk és kiútkeresés az élelmiszerpiacon volt.

Az élelmiszeripari vállalkozásokat érintő jogszabályi változások mellett szó esett arról, hogyan alakulhat az élelmiszerek iránti kereslet, illetve az élelmiszeripari cégek milyen finanszírozási, támogatási, marketing- és egyéb eszközökkel javítanák a piacra jutási lehetőségeket.

A beszélgetés olyan kérdésekre is kereste a válaszokat, megáll-e a fogyasztáscsökkenés a hazai élelmiszerpiacon; milyen ár- és jövedelmezőségi viszonyok várhatók idén az egyes élelmiszeri iparágakban; jelenlegi helyzetben hogyan javíthatják piacra jutási lehetőségeiket az élelmiszeripari cégek. Emellett a szakértők kitértek arra, hogy az elmúlt időszak drasztikus termeléscsökkenése után stabilizálódhat-e 2024-ben az iparági vállalkozások helyzete, illetve az infláció lassulása és a reáljövedelmek növekedése megállíthatja-e az élelmiszerek iránti kereslet további szűkülését.

Agrárium 2024 – Kecskemét

A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseményét a Portfolió idén március 19-én rendezte meg Kecskeméten. A szekciók témái között az agrártámogatás, vidékfejlesztés, állattenyésztés és szántóföldi növénytermesztés szerepeltek. Ruck János, a  szarvasi GALLICOOP Zrt. vezérigazgatója kerekasztal beszélgetésen vett részt, a szekció igen aktuális címe Sokk és kiútkeresés az élelmiszerpiacon volt. Az élelmiszeripari vállalkozásokat érintő jogszabályi változások mellett szó esett arról, hogyan alakulhat az élelmiszerek iránti kereslet, illetve az élelmiszeripari cégek milyen finanszírozási, támogatási, marketing- és egyéb eszközökkel javítanák a piacra jutási lehetőségeket. A beszélgetés olyan kérdésekre is kereste a válaszokat, megáll-e a fogyasztáscsökkenés a hazai élelmiszerpiacon; milyen ár- és jövedelmezőségi viszonyok várhatók idén az egyes élelmiszeri iparágakban; jelenlegi helyzetben hogyan javíthatják piacra jutási lehetőségeiket az élelmiszeripari cégek. Emellett a szakértők kitértek arra, hogy az elmúlt időszak drasztikus termeléscsökkenése után stabilizálódhat-e 2024-ben az iparági vállalkozások helyzete, illetve az infláció lassulása és a reáljövedelmek növekedése megállíthatja-e az élelmiszerek iránti kereslet további szűkülését. Az izgalmas beszélgetések moderátora Friedrich László, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem intézetigazgatója volt. A beszélgetés további résztvevői Éder Tamás elnök, Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, Felkai Beáta Olga helyettes állalmtitkár, Agrárminisztérium, Giczi Gergely ügyvezető-helyettes, Agrármarketing Centrum, Varga Ákos igazgatósági elnök, UBM Csoport voltak. 

Gallicoop sajtó


Ruck János (b2), a szarvasi GALLICOOP Zrt. vezérigazgatója a Portfolió kerekasztal beszélgetésén.
Ruck János (b2), a szarvasi GALLICOOP Zrt. vezérigazgatója a Portfolió kerekasztal beszélgetésén.

Az izgalmas beszélgetések moderátora Friedrich László, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem intézetigazgatója volt. A beszélgetés további résztvevői Éder Tamás elnök, Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, Felkai Beáta Olga helyettes állalmtitkár, Agrárminisztérium, Giczi Gergely ügyvezető-helyettes, Agrármarketing Centrum, Varga Ákos igazgatósági elnök, UBM Csoport voltak.

Gallicoop sajtó

Másodszor is akkreditált kiváló tehetségpont lett a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium!

Szarvasi birkózók a Márciusi Ifjak Birkózó Gálán