in

Motoros közlekedésbiztonsági nap volt Szarvason

Motoros közlekedésbiztonsági és családi nap volt Szarvason
Motoros közlekedésbiztonsági és családi nap volt Szarvason. (Fotó: Babák Zoltán)

Egy beszélgetés során felmerült, hogy a vármegyében nincs elérhető motoros tréning azok számára, akik most végzik a motoros képzésüket. E beszélgetés fültanúja volt Csorbáné Dávid Ivett rendőr törzsőrmester, a Szarvasi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója, aki utána nézett, és meggyőződött a beszélgetésen elhangzott állítás igazáról.

Felvette a kapcsolatot az Országos Baleset-megelőzési Bizottsággal és a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szakembereivel, és kérte a segítségüket egy motoros közlekedésbiztonsági nap megszervezéséhez Szarvason.

Kérése nyitott fülekre talált, november-december környékén megtörtént a terepfelmérés. A HUMDÁ-sok három pályán készítik fel a motorosokat a közúti közlekedés gyakorlati részére. Ezek helyigényére megfelelőek a multiláncok parkolói, így esett a választás nagypéntekre, amikor a LIDL és a TESCO parkoló, valamint az önkormányzat inkubátorházának környezete üres. A LIDL-nél motorkezelési, az inkubátorháznál gyorsulási, fékezési és kikerülési, míg a TESCO parkolójában motordöntési, valamint kanyarodási ívek vételének technikáit tanulhatott a 125 járművezető.

Bázist a Honvédelmi Sportközpont nyújtott. Itt zajlott a tréning elméleti része, valamint egy közlekedésbiztonsággal kapcsolatos családi nap, amihez a Magyar Autóklub borulásszimulátorral, részeg szemüveges pályával, illetve KRESZ-parkkal járult hozzá, illetve a HUMDA elektromos gyerekmotoros pályát, KRESZ-előkészítő játékokat hozott.

A napról a Drónmesterek videót készítettek, ami itt tekinthető meg:

A Gymek csatáját a Pro nyerte a Bro ellenében

Lós István és Csipai Márk a békési egyenlítő gólt a 78. percben szerző Nagy Jenő Viktort üldözi.

Feszült hangulatú mérkőzés Szentandráson