in ,

Futás az április ajándéknyárban

Futógála Csabacsűdön 2023. április 13-án.
Futógála Csabacsűdön 2023. április 13-án. (Fotó: Babák Zoltán)

“Ez a 8. becsület félmaraton, de ami még fontosabb, egyben a 36. futógála”, tájékoztatta a résztvevőket Pljesovszki Mihály, a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola megbízott vezetője az elmúlt szombaton rendezett futóverseny bemelegítésének kezdete előtt.

Az eseményt Molnár József polgármester nyitotta meg. Igaz, ez a nyolcadik félmaraton, de lehetne a tizedik is, ha nem szól közbe a covid, mondta, majd mindnekinek kellemes sportolást kívánt mielőtt a nap díszvendégének, Blaskó Mihály futónagykövetnek egy csabacsűdi csomagot nyújtott át.

Antal Béla futónagykövet Blaskó Mihály futóteljesítményeiből szemlézett: többször megcsinálta a Spartathlont, sőt, volt, hogy oda-vissza, ami 490 kilométer, futott az Amazonasnál és Peruban 250-eket. Szerencsére Béla megállt az UltraBalatonnál, mert jelen sorok írója már itt kifogyott a levegőből.

Blaskó Mihály örömmel érkezett Csabacsűdre feleségével. A nagy melegre való tekintettel felhívta a figyelmet a jó tempóválasztásra és a futás közbeni rendes frissítésre, hűsítse, locsolja magát mindenki.

A 21 kilométert vállaló félmaratonistákra 8 nagy (2,5 km) és egy kis kör (1 km) várt, míg a többi futó saját határaihoz mérhette a távot. Az iskolások kis kört teljesítettek. Színesítette a versenyt, hogy egy vicces kedvű ismeretlen elforgatta a nagy kör útbaigazító tábláit.

A rajthoz mintegy 50 félmaratonista, illetve majd 100 diák állt, közülük az első ilyen rendezvényükön vettek részt.

A két szélen Timkó János és Sztárek Andrera, középen Dósa Zsuzsa és Vanya Tímea a Szerelem 2024. március 26-i próbáján.

Vanya Timivel a Szerelem Nellijéről

6 évvel a 700 előtt