in ,

Szarvasi dobogós a karos forgalomirányítók versenyében

A karos forgalomirányítók között Gyurcsan Tamás r. zászlós (Szarvasi Rendőrkapitányság) (balról) a harmadik helyen végzett.
A karos forgalomirányítók között Gyurcsan Tamás r. zászlós (Szarvasi Rendőrkapitányság) a harmadik helyen végzett. (Fotó: Police.hu)

Kettő és négy keréken, illetve forgalomirányításban mérték össze tudásukat a Békés vármegyei rendőrök Orosházán. Az elméleti feladatokban, az ügyességi pályán és a forgalmas kereszteződésben is igazán szépen teljesítettek.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Orosházi Rendőrkapitányság 2024. május 15-én, Orosházán rendezte meg XIII. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny Békés vármegyei döntőjét, amelyet Pelleg József r. alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitott meg. A megmérettetésen járőr-gépkocsivezető kategóriában 14 egyenruhás indult, motorkerékpáron kilenc rendőr, a karos forgalomirányításban pedig tíz kolléga versengett az elsőségért. A vármegyei verseny az elméleti feladatok megoldásával, tesztek kitöltésével kezdődött, majd a gyakorlattal egy forgalmas kereszteződésben, illetve a versenyre kialakított pályán folytatódott. A rendőrök teljesítményét háromtagú zsűri, Takó Sándor nyugállományú r. ezredes, Hazugáné Angyal Krisztina nyugállományú r. alezredes, valamint Benkő Mihály közlekedési szakember értékelte. Az eredményhirdetésen Vörös Ferenc r. dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány méltatta a versenyző rendőrök felkészültségét, teljesítményét, majd Hudák Pál r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettessel együtt gratuláltak a helyezetteknek és minden kollégájuknak.

A járőr-gépkocsivezetők versenyében Szelezsán Péter r. zászlós (Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság) végzett az első helyen. Második lett Képíró Bence r. őrmester (Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság), és a harmadik helyezettnek járó díjat Sin Attila r. törzszászlós (Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség) vehette át. A karos forgalomirányítók között Szendrei Bálint r. zászlós, a Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőre nyújtotta a legjobb teljesítményt, második lett Pántya Tamás r. zászlós (Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság), míg a harmadik helyen Gyurcsan Tamás r. zászlós (Szarvasi Rendőrkapitányság) végzett. Motorkerékpáros kategóriában első lett Verebi Zoltán r. törzszászlós (Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság), a második helyet pedig Bíró József r. törzszászlós (Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság) érdemelte ki.

Az egyenruhások a képzéseken elsajátított ismereteiket, a hétköznapok során szerzett tapasztalataikat igyekeznek minden helyzetben úgy használni, hogy elősegítsék a balesetek megelőzését, a közlekedésbiztonság javítását. A megmérettetés erősíti a közlekedési rendőrök felkészültségét, akik így még hatékonyabban tudják segíteni a közlekedőket.

Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tasi Kristóf (kékben) ezúttal büntetőből talált a hálóba.

Izgalmas mérkőzést hozott a Hunyadi-Dévaványa összecsapás

A Szeged Classic Trio a Szent Klára templomban adott hangversenyt.

Tavaszi koncert a Szent Klára katolikus templomban