in ,

A középmezőny teljesítve

Valencsik Mátéval meggyűlt a baja a vendégek védelmének.
Valencsik Mátéval meggyűlt a baja a vendégek védelmének. (Fotó: Babák Zoltán)

Már bajnokként érkezett Szarvasra a CSIKO-BOAT SE Orosháza csapata, de nem lazított az utolsó fordulóban sem, az éves teljesítményre felhelyezve a koronát Szarvason is magabiztos játékot mutatott. A hazaiaknak ezúttal sem volt szerencséjük, nem elég, hogy többen betegségből jöttek vissza, a második félidőben Koncz kapus sem tudta tovább vállalni a játékot így a mezőnyből Vaskor Gergő vállalta ismét a megkülönböztető trikót és kisegítette csapatát a kapuban, ráadásul egészpályás góllal még eredményes is volt a nézők nagy örömére. Szívósan küzdöttek ugyan a szarvasi fiatalok, de rutinosabb az NBII-s felnőtt mezőnyben is több játékost felvonultató Orosháza ellen nem volt esély a győzelemre.

HC Szarvas – CSIKO-BOAT SE Orosháza 24-39 (12-18)

Szarvas, 120 néző, Vezette: Bozó, Mezei

HC Szarvas: Koncz (kapus) – Tusjak 5, Nagy-Bobvos N. 2, Gyurcsik 1, Valencsik 6, Hunya, Komár 4.
Csere: Vaskor 1, Orovecz 3, Szeljak 2, Pintér, Slajchó.

Tusjak János edző: Gratulálunk ellenfelünknek a bajnoki címhez, szerettünk volna szorosabb mérkőzést játszani, de az elmúlt napok betegségei sajnos bekorlátozták lehetőségeinket. Küzdöttek hajtottak a srácok becsülettel, nem is érheti szemrehányás a fiúkat, jobb volt az ellenfél, nem véletlenül nyerték meg a bajnokságot.

A szezont röviden értékelve a hatodik helyezésünkkel nem lehetünk elégedetlenek. Egy év kihagyás után tértünk vissza az ifjúsági most U20 néven futó bajnokságba. A csapat fele gyakorlatilag tavaly még az U15-ben játszott, az idősebb generáció kölcsönben szerepelt Kunszentmártonban, illetve ketten Békéscsabáról tértek vissza hozzánk. Az induláskor tudtuk, nem mi leszünk a bajnokság esélyesei, de igyekszünk majd szívvel-lélekkel küzdeni, és ezt az ígéretünket betartottuk.

Ha sikerült egy-egy mérkőzésre megfelelő létszámmal tisztességesen és tudatosan felkészülni, akkor bizony kemény ellenfelei voltunk bármelyik csapatnak, emlékezhetünk az Újkígyós, Békéscsaba és a ezüstérmes Csongrád elleni hazai mérkőzésekre, ha viszont kiesett egy-egy láncszem akár sérülés vagy egyéb hiányzás miatt, vagy csak a mérkőzésre estek be a srácok úgy nehéz volt eredményes játékot mutatni, különösen a felsőházhoz tartozó csapatok ellen. Ezért a bajnokság hajrájában, amikor már stabilizáltuk helyzetünket a középmezőnyben, volt hogy kényszerből, de az utolsó mérkőzéseken inkább már a jövőre tekintve a fiatalabbak kaptak egyre nagyobb szerepet. Tudom, hogy ez nem nyerte el mindenki tetszését, de jövőre való tekintettel nem az egyéni célok számítanak, hanem a folyamatos építkezés, a lehetőség biztosítása azok számára, akikre a következő szezonban is számíthatunk. Mivel többen a korosztályban kinőnek az utánpótlás bajnokságból, szeretnénk újra felnőtt csapatot indítani, de itt is hazai játékosokra építeni, beleértve vidéken tanuló szarvasi fiatalokat is, akiket kettős igazolással szeretnénk visszahozni a felnőtt mérkőzésekre. Örömteli, hogy ezek a srácok, ha itthon voltak többször megjelentek az edzéseinken és bizony jó volt együtt látni őket, hiszen egy csapatban nevelkedtek és sok szép sikert értek el közösen. A felnőtt mellett pedig U18 csapattal indulunk, ahol az idén U20-ban megszerzett rutin bizony sokat fog érni, különösen hogy fizikálisan egy könnyebb bajnokságban indulnak a srácok és kiegészülve a fiatalabb korosztályból érkezőkkel remélhetőleg egy jó csapatot tudunk versenyeztetni.

Köszönjük mindenkinek a biztatást, nagyszerű élmény volt a fiúknak rendszeresen ennyi néző előtt játszani, remélhetőleg jövőre sokan támogatják majd a csapatainkat!

Csapatkép névsor: álló sor balról: Nagy-Bobvos Noel, Pintér Ádám, Vaskor Gergő, Hunya Mátyás, Valencsik Máté, Tusjak Marcell, Tusjak János edző, guggolnak balról: Komár Gergő, Gyurcsik Ákos, Orovecz Tamás, Koncz Boldizsár, Szeljak Bálint, Slajchó Soma.

(HC post)

Samu Tamás Gergő sajtótájékoztatót tart 2024. június 4-én.

A bevételnövelést is fontosnak tartja

Valach Róbert és Farkas Márk a ONEDAY Fesztivál tervezett helyszínén.

ONEDAY először, de nem utoljára