in ,

Villámsakk Révész Béla emlékére

Csipai Maya Dorka a Révész Béla schnell sakkemlékversenyen.
Csipai Maya Dorka a Révész Béla schnell sakkemlékversenyen (Fotó: Babák Zoltán)

Két és félóra munka 70 ezer forintért a mai világban sem rossz bér, még ha kemény agytornával is jár. Ennyit nyert szombaton Békésszentandráson az orosházi Kunos Zoltán, az első alkalommal megrendezett Révész Béla schnell sakkemlékversenyen.

A tavaly októberben tragikus hirtelenséggel elhunyt sakkozó családja és néhány helyi sakkbarát gondolta úgy, hogy egy villámsakk tornával állít emléket szerettének, illetve egykori sporttársának. A 11 fordulós, partinként 2 x 5 percnyi játékidejű viadalra 33 versenyző sereglett össze. Sokan közülük nem csak ellenfelei, de csapattársai is voltak a névadónak. A tiszteletadás mellett vonzónak bizonyult a család által felajánlott 70 ezer forintnyi fődíj, ami szimbolikusan a névadó életkorára utal.

A versenyt nagy küzdelemben az Orosházi SE 25 éves sakkozója, Kunos Zoltán nyerte 10 ponttal, a hasonlóan záró 15 esztendős Megyaszai Balázs (Maróczy SE) előtt. A szintén pénzdíjas harmadik helyért is komoly csaták folytak, végül ezt a díjat a szarvasi nevelésű, de újpesti színekben versenyző Ruszin Péter (40) vihette haza 7,5 ponttal.

A tornagyőztes Kunos Zoltán már az első mérkőzésén túl figyeli a versenytársak játékát.
A tornagyőztes Kunos Zoltán már az első mérkőzésén túl figyeli a versenytársak játékát. (Fotó: Babák Zoltán)

Az élcsoport végeredménye: 1. Kunos Zoltán (Orosházi SE) 10 pont, 2. Megyaszai Balázs (Maróczy SE) 10, 3. Ruszin Péter (Újpest) 7,5, 4. Restás Péter (FM, Makói SVSE) 7, 5. Kakuk Sándor (Orosházi SE) 7, 6. Zalai Mihály (Orosházi SE) 7.

A hétvégi forduló élmezőnye.

Darts: Véget értek a selejtezők, májusban döntő

Pedagógiai módszertani szakmai nap a GFE Gyakorlóintézményében…