Connect with us

Rendezvény

Tök-jó napok Szarvason

Csutkarozi a Pepi-kertben

Tobozmanó, csutkarozi és társai várták az Arborétum látogatóit az elmúlt hétvégén. Tök-jó napok keretében a Szarvasi Kézműves Egyesület idén immár negyedik alkalommal szervezett játékos foglalkozásokat a gyermekeknek és szüleinek. Október 23-24-25-én elkészültek a máktündérek, és a tökjancsik is. Egy-egy remekmű elkészítéséhez felhasználhattak az ügyeskedők magokat, az ősz terméseit, s életre kelt Kukorica Morzsi is.Mindhárom napon tökvájó versenyt hirdettek, a nap végén pedig a legmókásabb és legnagyobb alkotásokat díjazták.  A Kézműves egyesület tagjainak alkotásaiból rögtönzött kiállítást is szerveztek, az asztalokon a termésbábok mellett megfért a rongyból készült tök, a gyöngyből készült ékszerek, a mécsestartó és a töklampion is.

A szokatlan meleg a szabadba csábította a családokat, délutánra megtelt a parkoló, és a hosszú séta után megfáradt apró lábú látogatók szívesen ültek az asztalok mellé. Az általam megszólított Tóth család három csemetéjével Budapestről érkezett, mint mondták az Arborétumot minden évszakban látták már, de nekik ilyenkor ősszel tetszik igazán, az pedig, hogy ezen a hosszú hétvégén ilyen színes program várta őket, igazi meglepetés volt számukra.

{xtypo_quote}Az első napon Kugyeláné Décsei Mónika irányításával, a tobozok, diók, gesztenyék falevelek felhasználásával készíthettek a gyermekek bábokat. Maczkó Ferencné a csuhéfonás rejtelmeit mutatta meg az érdeklődőknek.{/xtypo_quote}

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2009. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect