in

Görbe tükröm, mondd meg nékem!

120101tukor

120101tukorKészül Szarvas közéletének 2011-es görbe tükre. A közismert karikatúra minden év elején a Szarvas és Vidéke hetilap mellékleteként jelenik meg. Az alkotói gárda hosszú évek óta változatlan, Tatai László főszerkesztő és felesége, Keserű Zsuzsa mellett Mocskonyi Gábor és dr. Kutas Ferenc az ötletgazdák, valamint Csávás Katalin, aki a szavakat papírra veti, de második vagy harmadik alkalommal meghívást kapott rá jelen írás elkövetője is.

Ahogy az alapanyagot jelentő városi történések évről-évre változnak, úgy a segédanyagok is minden évben más összetételben segítik az alkotói fantázia szárnyalását. Amíg tavaly a viszonylag állandónak mondható házipálinka mellett a szőlőből készült házibor játszotta a főszerepet, addig az idén Mocskonyi Gábor meggybora vitte a prímet, majd a jól végzett munka végén a jutalomként világhírű szilvabora volt a jutalom.

Magáról a karikatúráról részleteket nem áll módunkban elárulni, de az idei, eseményekben dús, de örülnivalóban annál szegényebb évből talán sikerült kihozni a legtöbbet. Az, hogy az ötletelés meglehetősen jó hangulatban zajlott, még nem jelent semmit, az ítéletet az olvasók fogják kimondani róla január 5-é, mikor megjelenik a Szarvas és Vidéke hetilap első idei száma. Mi mindent megtettünk az ügy érdekében:)

Fotó: Keserű Zsuzsa

Vélemény, hozzászólás?

111231szarvas

Szarvas, a városállam

120103becsi

A muzsika hangjai