Connect with us

Kiállítás

Kalotaszeg Szarvason

120417kalota

120417kalotaKiállításokkal, kézműves foglalkozásokkal, tánctanítással egybekötött programokkal várták az érdeklődőket április 2-15-ig a Vajda Péter Művelődési Központba a szervezők. A húsvéti csalogató során mesemondó, népművész, locsolóvers-mondó és kézműves kirakodó is színesítette a programot, melyre családok, nagyszülők-unokák látogattak el.

A Kalotaszegi cifraszoba kiállításnak sikere volt a gyermekcsoportok körében is, hiszen a húsvéti ünnepet követően iskolások, óvodások ismerkedhettek interaktív foglalkozás keretében a néphagyományokkal, a kalotaszegi bútorfestéssel, a tájegység szín és motívumvilágával. Az ismeretszerző kalandozásból nem hiányzott a muzsika és a tánc sem:  legények és leányok ropták a táncot a néptáncoktatók irányítása mellett. A foglalkozást kézműves alkotóprogram zárta, ahol a már megismert tulipán motívumot dolgozták fel a gyermekek különféle technikákkal.

A magyarvistai cifraszoba egyedülálló szépségével jó helyszínt biztosított a programhoz, melyet egy fotókiállítás is kísért a mákófalóvi húsvéti hagyományok bemutatásával Tamás Pál fotóriporter jóvoltából.

S akit sikerült becsalogatnunk a programokra, azok ráadásként a Művelődési Központ emeleti galériáján a Gobelin hímző és Kézimunkaszakkör Stílus, kézimunka napjainkban címmel rendezett kiállítását tekinthették meg, melyet a szakkör tagjai rendeztek és az NKA támogatott.

Köszönjük az érdeklődést, a programokon résztvevő pedagógusok, alkotók közreműködését, valamint a szülők támogatását!

Décsei Mónika
szervező

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2012. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect