in

Nincs vészhelyzet, csak gyakorlat

120513melis

A közeljövőben katasztrófavédelmi riasztási gyakorlatra kerül majd sor városunkban, tájékoztatta a médiát és azon keresztül a lakosságot dr. Melis János, Szarvas Város jegyzője a közelmúltban megtartott sajtótájékoztatón. Sietve megnyugtatott mindenkit, hogy nincs tényleges vészhelyzetről szó, inkább csak adminisztratív beavatkozásról. A katasztrófavédelmi szervezetek mellett fontos, hogy a civilek is kivegyék a részüket vészhelyzetben a védekezési akcióiból. A katasztrófavédelemről rendelkező törvény szerint minden nagykorú, öregségi nyugdíj korhatárt el nem ért a településen tartózkodó személy polgári védelmi kötelezettsége alapján – a mentességek kivételével – köteles a határozatom szerint részt venni a település azonnali beavatkozást igénylő mentési munkálataiban. Hogy ez segítség legyen, ne a munkákat hátráltassa, képzésben kell részt venni a kijelölteknek.

120513melis

Polgármesterünk, Babák Mihály, a katasztrófavédelmi törvényben kapott felhatalmazása alapján kijelölte egy esetleges védekezés esetére a polgári védelmi szolgálatba beosztásra kerülő állampolgárok körét. Számukra 2012. május 30-án a településen megalakított polgári védelmi szervezetekkel együtt riasztási gyakorlatára került sor. Ennek során 13:00 és 20:00 óra között a Polgármesteri Hivatal dolgozói telefonon hívják fel a beosztott állampolgárokat adataik pontosítása céljából, annak sikertelensége esetén személyesen otthonaikban keresik fel az érintetteket.

A gyakorlat végrehajtása során katasztrófavédelmi feladatok tényleges végrehajtására nem kerül sor, a riasztás során csak az adatok ellenőrzése és egyeztetése történik.

Vélemény, hozzászólás?

120512sor

„Unatkozik? Vegyen mosómedvét!”

120513tunning

Benzingőzös majális