in

Vonatok óránként a békéscsabai vasútvonalon

121206mav

121206mavA MÁV-START Zrt. december 9-től, vasárnaptól számos menetrendi illetve komfortérzetet növelő fejlesztést vezet be a szarvasi, békéscsabai, szolnoki térségben a 2012/2013. évi menetrendi időszakra – többek között – a pályafejlesztéseknek köszönhetően. Összességében várhatóan évente több mint kétmillió utas tudja majd kihasználni a szolgáltatások fejlesztéséből adódó kedvezőbb vasúti eljutási lehetőségeket. A változások a régióban több vasútvonalat is érintenek, így a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza illetve a Mezőtúr–Szarvas–Orosháza–Battonya vonalon utazókat is.

A legjelentősebb fejlesztés, hogy a főváros és Békéscsaba között az eddigi tizenkilenc helyett harminc vonat fog közlekedni, óránkénti ütemes menetrendben. Ezen felül előny, hogy a vonatok menetideje két óra huszonnyolc perc lesz, ami a személygépkocsis közlekedésnél harminc-negyven perccel, az autóbuszos utazásoknál pedig egy vagy akár másfél órával is rövidebb lehet. Az óránként induló vonatok további előnye, hogy jelentősen bővülnek a csatlakozó, regionális mellékvonalakról/vonalakra átszálló utasok lehetőségei is annak köszönhetően, hogy összehangolásra került a menetrend. Ezáltal a közeli városokba valamint Budapestre kedvezőbb lesz az eljutási lehetőség, az átszállási kapcsolat és rövidebb a menetidő. Így Szarvasról akár a fővárosba, Szolnokra vagy Békéscsabára utazók is örülhetnek a kedvező változásoknak. Szarvasról munkanap és vasárnap új vonatpár közlekedik a délutáni órában Szarvas és Mezőtúr között, így akár napi kilenc vonatnál biztosított a békéscsabai vonalra a menetrend szerinti csatlakozás. Szarvas és a főváros viszonylatában két óra húsz perc lesz a vonatok menetideje, ami akár egy órával is kedvezőbb lehet az autóbuszokénál.

A régióban az új menetrendi struktúra bevezetésével az eddig felsorolt településeken felül még Gyoma és Mezőberény utasainak kiszolgálása is jelentősen javul.

A menetrendi fejlesztéseken túl az utasok komfortérzetét is javítja a vasúttársaság azzal, hogy kétóránként InterCity vonatokat indít a békéscsabai vonalon, hogy kényelmesebb, csendesebb és légkondicionált körülményeket is választhassanak azok az utasok, akik minőségi szolgáltatást szeretnének igénybe venni. A módosításoknak köszönhetően a hivatásforgalmi utasok, a napi ingázó diákok, illetve a szabadidős tevékenység céljából utazókat is rugalmasabb, kiszámíthatóbb és komfortosabb szolgáltatásokkal várja a MÁV-START.

Díjmenetes menetrendek a város több pontján megtalálhatóak és elvihetőek. (Művelődési ház, Városi könyvtár, Tourinform iroda, Polgármesteri Hivatal), ill. letölthetők innen.

MÁV-START Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

121205gyakorlo

Adventi vásár a Gyakorlóban

121206aprod

Egy szarvasi hadapród színes története