in

Őszi szezonzárás utánpótlás csapatainknál

130111foci

130111fociHagyományteremtő szándékkal, december  21.-én pénteken szezonzáró értékelésre és vacsorára került sor az II.o. Dél- Keleti csoportjában szerepelt Szarvasi FC U-13 és U-15 utánpótlás korosztályú csapataink részvételével a Korona étteremben.

Az eddigiekben az egyes korosztályok részére induló megyei bajnokságokban volt lehetősége szerepelnie utánpótlás csapatainknak. A 2012/13-as bajnoki szezonban a Szarvasi FC elnöksége megteremtette annak lehetőségét, hogy a fenti két alakulat magasabb osztályban mérettesse meg magát, és minél több tapasztalatot szerezve ismerkedjen meg a rendszeres bajnoki szereplés kihívásaival.

A rendezvényt ifj. Bencze Sándor a Szarvasi FC elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a megjelent csapattagokat, azok edzőit és a vendégként jelen lévő Rétes Pált a felnőtt csapat trénerét, majd felkérte az edzőket az őszi szezon rövid ismertetésére-értékelésére.

Általánosságban mindkét csapat kapcsán közösen kiemelésre került, hogy ez a 15 résztvevős II.o. bajnokság komoly kihívást jelent-jelentett csapatainknak. Itt olyan nagy tradíciókkal rendelkező egyesületek korosztályos csapataival kellet versenyeznünk, akik a magyar élvonalban is szerepelnek-szerepeltek és több évtizede eredményes és kiemelkedő utánpótlás nevelő bázisok. Teljesség igénye nélkül említve a szegedi, makói, békéscsabai és gyulai csapatokat.

Az ellenfeleink már hagyományos résztvevői a magasabb osztályú bajnokságoknak, míg fiaink az egyesület elmúlt két évtizedet tekintve idén indultak ezen a szinten. Sajnos a nyári alapozó felkészülés nagyon rövidre sikeredett a korai bajnoki kezdés miatt, de a fő cél az első szezonban kiemelten a tapasztalatszerzés volt.

Elsőként Kiri Mihály ismertette az U-15 (1998-1999 születésűek) csapat szereplését.

Kiemelte, hogy nagyon tehetséges korosztályról van szó, aminek megmutatkozását segítette a bajnoki mérkőzés sorozat. Részben ennek a rendszeres munkának is köszönhetően az ősz végére kiválasztott régiós (Bács, Csongrád és Békés megyék alkotta) válogatott 30-as keretében 6 játékosunk is szerepel, ami kiemelkedő eredmény. A jó szereplést segítette az előző szezonban serdülő csapatban fiatalabbként lehetőséget kapó játékosok nagypályás bajnoki tapasztalatai, akik mellé gyorsan felzárkóztak a fiatalabbak. Az első felvonás végére az előkelő 5. helyen zárt a csapat, és versenyben van a dobogós helyezésért. Az előttünk lévő 4 csapatból 2 megvertünk, egyikkel döntetlen játszottunk. Ezek alapján bízhatunk a csapat eredményes tavaszi szereplésében.

Csapat őszi eredményei, statisztikák:
– 15 indulóból 5. helyezés 29 szerzett pont
– 9 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség
– 57 rúgott (melyen 11 játékos osztozott) és 23 kapott gól
– bajnokságban 17 fő kapott játéklehetőséget, ebből 14 fő min. 12 meccsen játszott
– 3 piros és 20 sárga lap

Másodikként Bencsik János ismertette az U-13 (2000-2001 és 2002 születésűek) csapat szereplését.

Értékelte az edzés látogatottságot és a bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítményt személyekre bontva, dicséreteket osztva, és akiknél szükséges a fejlődési lehetőségeket kiemelve. A bajnokság első szezonjában a tapasztalatszerzés volt a cél több okból is. A csapat átlag életkora a bajnokság átlagánál legalább 0,5-1 évvel fiatalabb (keretben 6 fő 2000-es, 6 fő 2001-es és 6 fő 2002-es játékos van). Örömteli esemény hogy a 2001-es korosztályból 2 fő is az év folyamán Békéscsabára igazolt, de mint meghatározó emberek nekünk hiányoznak a csapatból. Idén élesben kezdtünk játszani nagypályán normál méretű kapura, eddig ilyen tapasztalatunk nem volt, és teljesen híján voltunk a meccsrutinnak és folyamatos terhelésnek. Ettől függetlenül kiemelendőnek tartja, hogy mindhárom győzelmünket idegenben értük el, és több szoros mérkőzést vívtunk. A tavaszi szezonban az idegenben legyőzött csapatokon kívül további 1-2 győzelmet szeretnénk elérni és mindenképpen javítani az itthoni szereplésünkön.

Csapat őszi eredményei, statisztikák:
– 15 indulóból 13. helyezés 9 szerzett pont
– 3 győzelem, 0 döntetlen, 11 vereség
– 30 rúgott (melyen 10 játékos osztozott) és 86 kapott gól
– bajnokságban 18 fő kapott játéklehetőséget, ebből 15 fő min. 10 meccsen játszott
– 2 piros és 2 sárga lap

Minkét edző kiemelte, hogy a csapatok szereplése és játékosok fejlődése szempontjából kiváló döntés volt a magasabb osztályú bajnokságban való indulás, és ezért külön köszönet illeti meg az elnökséget, mely ehhez a hátteret és támogatást biztosítja.

Következőként Rétes Pál a felnőtt csapat edzője osztotta meg gondolatait a csapatokkal kapcsolatban. Kiemelte a játékosok lelkesedését és tehetségét, mely néhány hazai meccsünk személyes megtekintése alapján, és az edzőkkel való rendszeres konzultációk alapján tapasztalt. Folyamatosan figyelemmel kíséri a csapatok tevékenységét annak érdekében, hogy az az eredményes és természetes  folyamat évek múltán se szakadjon meg, így biztosítva a felnőtt csapat szarvasi fiatalokkal történő folyamatos erősítését.

Az őszi szezon értékelése után a csapatok legjobbjai külön kiemelésre és jutalmazásra kerültek több kategóriában:

Legjobb játékos:
– Körösfalvi Kristóf U-15
– Szappanos Ármin U-13

Legmegbízhatóbb játékos:
– Sztrepka Pál U-15
– Domján Balázs U-13

Legtöbbet fejlődött játékos:
– Kovács Patrik U-15
– Závoda Zalán U-13

Házi gólkirályok:
– Bankó István és Kriska Norbert 13-13 gól U-15
– Pásztor Máté 9 gól U-13

A rövid hivatalos program után következett a fiúk által nagyon várt vacsora (ifjúság kedvence: rántott hús+sült burgonya+ sok ketchup), melyet nagy étvággyal és jó kedvvel fogyasztottak el, felszabadult és élénk beszélgetés közben.

Vélemény, hozzászólás?

130109jobbik

Plakátakcióba kezdett a Jobbik

130112bridget

Go, Bridget, go!