Connect with us

Hírek

Látogatóközpontba költözött a Himalája

Erőss Zsolt fotókiállítása
Erőss Zsolt fotókiállítása

Erőss Zsolt hegymászó fotóiból nyílt kiállítás Szarvason, a Körös-Maros Nemzeti Park Körös-völgyi Látogatóközpontjában. A hegymászóról tudni kell, hogy 2002-ben első magyarként jutott fel a Föld legmagasabb hegycsúcsára, a Csomolungmára. A tárlaton Tóth Judit, a KMNP munkatársa kalauzolt végig bennünket.

– Hadd kezdjem egy jó hírrel: bár Erőss Zsolt a megnyitóra nem tudott eljönni, mert a Kancsendzönga-expedíció keretében társaival együtt éppen egy újabb csúcstámadásra készül, de június 4-én, a kiállítás zárásakor személyesen is itt lesz Szarvason. Bízunk abban, hogy nagyon sokan szeretnének találkozni vele, szeretettel várunk mindenkit! – mondta Tóth Judit.

A nemzeti park munkatársától megtudtuk, hogy idén Erőss Zsolt vállalta fel a Bükki Nemzeti Park fővédnöki szerepét, ezért a kiállítás anyagát először ott mutatták be. A szarvasi állomás után Debrecenbe, a nemzeti parkok hetének központi rendezvényére viszik az anyagot.

– A fotókon Erőss Zsolt nem csak azokat a csúcsokat örökítette meg, amelyeket sikerült meghódítania, hanem az ott élő embereket is. A képek segítségével bepillantást nyerhetünk a hegymászók életébe, s megcsodálhatjuk az Alpok és a Himalája legszebb tájait – hangsúlyozta Tóth Judit.

Erőss Zsolt újabb csúcstámadásának részleteit a www.himalajaexpedicio.hu honlapon követhetik nyomon az érdeklődők.

Az utolsó kép forrása: hoparduc.hu

Kiemelt

Az éghajlatváltozás veszélyeire figyelmeztettek a vizes élőhelyek világnapján

Hírek

Uniós beruházásból javul a Körös-Maros Nemzeti Park szikespusztai és átéri élőhelyeinek állapota

Szarvas

A kerékpártúra után a kenukaland főpróbája lesz holnap

Hírek

A természet szeretetére tanít a Körös-Maros Nemzeti Park határon túli projektje

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect