Connect with us

Csabacsűd

Búcsút intettek az iskolának a csabacsűdi diákok

Ballagás Csabacsűdön
Ballagás Csabacsűdön

Ballagási és tanévzáró ünnepséget tartottak ma délelőtt Csabacsűdön, az Örménykúttal közösen fenntartott Trefort Ágoston Általános Iskolában.

Ezúttal Pljesovszki Mihály (igazgatóhelyettes) osztálya köszönt el az alma matertől, melyben nyolc éven át koptatták a padokat. Az intézmény udvarán felsorakozott búcsúzó diákoknak a hetedik osztályosok tarisznyát, a negyedikesek pedig egy-egy szál virágot adtak át.

A tantermek bejárása után a diákok a művelődési házba mentek át, ahol elsőként Melis Erika, az iskola igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Ezúttal is elhangzott Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című költeménye, amely szinte minden ballagási ünnepségen terítékre kerül. A rendezvény kedves színfoltja volt, amikor Melis Erika felolvasta a búcsúzó osztály egykori alsó tagozatos tanítóinak és felső tagozatos osztályfőnökeinek visszaemlékezéseit. Volt, akire azért emlékeznek szívesen, mert nagyon szorgalmas volt, akadt, aki úgy tudott nézni, hogy nem lehetett rá haragudni, egy diák pedig állítólag a beszéd mennyiségével igyekezett leplezni több mint ötéves lemaradását (ez a megjegyzés keltette a teremben a legnagyobb derültséget).

A ballagás egyben tanévzáró is volt, így a legkiválóbb diákoknak itt adták át az okleveleket és könyvjutalmakat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A kert és muzsika fiatalon tartja a lelket

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Iskolakezdésre megújul a csabacsűdi napközis konyha

Csabacsűd

Gyerektáboron keresztül erősíti testvértelepülési kapcsolatait Csabacsűd

Csabacsűd

Méhkaptárokat lopott apa és fia

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect