Connect with us

Hírek

Két keréken tekernek és fákat ültetnek a nagycsaládosok

Három pályázaton is sikeresen szerepelt a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete – tudtuk meg Gombár Györgynétől, az egyesület tagjától, aki önkormányzati képviselőként is tevékenykedik.

A célok között a kerékpáros közlekedés és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, valamint a város parkosítása szerepel.

Ami a parkosítást illeti, itt konkrétan a Deák Ferenc utca közepéről kivágott fák pótlásáról van szó. Erre a célra 579 ezer forint támogatást nyert a 160 tagcsaládot számláló egyesület.

A másik fontos cél a kerékpáros közlekedés népszerűsítése. Ez a közlekedésbiztonsági programsorozat éppen ezekben a napokban zajlik, kapcsolódva a mobilitási hét rendezvényeihez.

– Hétfőn együtt mentünk ki kerékpárral az arborétumba, ahol segítettünk a hulladékok összegyűjtésében. Pénteken újabb családi programot szervezünk: a nemzeti parkba és a Mini Magyarország Makettparkba látogatunk el, természetesen két keréken. A hét végére is jut még a biciklis programokból – avatott be a részletekbe Gombár Györgyné. Hozzátette: erre a programsorozatra 540 ezer forint támogatást nyertek.

Ugyanennyit kapnak egy, a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő kampány megvalósítására. Ennek keretében vetélkedőt és rajzversenyt szerveznek, s használati tárgyakat illetve „műalkotásokat” is készítenek a hulladékokból. Október 19-én szelektív hulladékgyűjtési akciót szerveznek. Ezen a napon mindenki kiviheti a piactérre az összegyűjtött PET-palackot, papírt és rongyot.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Jóembert keres(t)ünk, jóembereket találtunk…

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect