Connect with us

Hírek

Városrehab – minden változik és semmi sem változik

Új kandeláberek a Vajda Péter utcán

Ha péntek, akkor városrehabos tájékoztató a Polgármesteri Hivatalban. Így volt ez ma 11-kor is, amikor Hodálik Pál alpolgármester, városrehab-felelős vetítette előre a jövő heti bosszankodás okait. Bár, aki még tud bosszankodni, megérdemli. Látszik már a vége. Csütörtökön és pénteken a helyükre kerültek a Tessedik Sámuel Múzeum előtt az új kandeláberek. Ez, ahogy azt Hodálik Pál egy hete megjósolta, útlezárásokkal járt. Aki belebotlott, mint jelen sorok írója is, megnyomta az újratervezés gombot, végig gondolta, kibír-e még másfél órát evés nélkül, vagy megkerüli a fél várost az ebédért.

Valami hasonlóra számíthatunk a jövő héten is:

– a Vajda Péter utca környékén semmi változás nem várható a forgalmi rend szempontjából. Folynak a megkezdett burkolatépítési munkálatok.

– a Deák és a Vajda közé eső Kossuth szakaszon két ütemben cserélik a kandelábereket, ami szakaszos útzárral jár majd.

– megkezdődnek a Vízmű környékén a munkálatok. Megszűnik a beközlekedés és a parkolási lehetőség azon a részen. A város cserét ajánlott fel az Alföldvíz Zrt.-nek, de nem sikerült nyélbe ütni. Az itt felszabaduló pénzeket átkonvertálják parkolókba és járdákba.

– a jövőhéten a Béke és a Vízmű között a Kolas elkezdi felbontani az utat. A helyreállítás két hetet vesz igénybe. Itt a termálvezetékek a járda alá fognak kerülni.

– a Deák Ferenc utcán marad a közlekedési rend. A változás mindössze annyi lesz, hogy a Kossuth és a Szabadság utcák között a Bíróság oldalában lehet majd kihajtani a főutcára. A parkolási lehetőség meg fog szűnni, ami a bölcsődéhez érkezőknek jelent majd kényelmetlenséget. A Deákon minden közmű le lett fektetve. A szegélykövek lerakása után már csak az aszfaltozás marad. Arról nincs infó, hogy az a hirdetőtábla klasszik marad-e a sávokat elválasztó járdasziget közepén.

– a Fő téren és a Kossuth téren nem várható változás.

Mindenhol befejeződtek az ivóvíz vezeték kiváltási munkálatok. A termálról a csütörtöki testületi zárt ülésén döntöttek. Egy pályázó konzorcium volt, a Swietelsky és a Porció konzorciuma. Hétfőn alá is írhatják a aszerződést. Eddig nincs is baj, mert minden terv szerint folyik. Ott lehet probléma, hogy eredetileg üvegszálas csövek voltak tervezve. Mivel a pályázat beadása ót Európában leálltak az üvegszálas csövek gyártásával, ezért váltanak kóracél csövekre. A szándék szerint 12 méteresekre, hogy minél kevesebb hegesztést kelljen készíteni, így megfeleznék a hibalehetőségek számát. De Magyarországon csak két helyen gyártanak ilyet, ott is 6 métereseket. Ez még egy bizonytalansági tényezőt hoz a képletbe, de hamarosan minden kiderül.

Szó esett még a Csallóközről is, de ha már Hodálik Pál által megszólított a newjság a témában, vesszük a lapot, és külön cikkben foglalkozunk vele.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Koltai Róbert lovagias ügye

Szarvas

Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Babák Mihály, Tóth Béláné és Dobruczky Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Aszfalt helyett térkőburkolat lakossági hozzájárulásból

Szarvas

Oscar sikere Szarvason

Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. központi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Belátható időn belül hozzájuthatnak a volt vasiparis dolgozók a bérköveteléseikhez

Gazdaság

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect