Connect with us

Hírek

Mi várható ezen a héten a közlekedésben?

Ismételten kísérletet teszünk arra, hogy Hodálik Pál alpolgármesternek is megfelelő tájékoztatást adjunk arról, hogy mi várható a közlekedésben ezen a héten. Alpolgármesterünk azzal illette jelen sorok íróját a sajtótájékoztatójának a végén, hogy mindig hülyeséget ír. De ha szeretünk hülyeséget írni!

-a Fő tér és az Árpád utca környékén nem lesz változás a forgalmi rendben.

-a Vajda és a Béke között építik a járdát a déli oldalon, de ez a szeptember 30-i határidőre nem lesz kész, de ígérik, a hétnek a végére a díszburkolat is lent lesz.

-az Ótemplom környékén bontanak, de egy bejárat minidig járható marad a híveknek és az iskolásoknak. A Bolza sétány és a harangtorony felől kezdik burkolni

-a Béke és a Deák között az északi oldalon rakják a díszburkolatot. Ezt már örömmel jelezték a Facebookon is az üzlettulajdonosok.

-a SZIRÉN előtt felbontották az utat. Felbontották? Ledarálták. Állítólag három ilyen gép van az országban, ami sétatempóban esz meg egy bármilyen anyagból készült utat két méter szélességben. Egy IFÁ-t kb. két perc alatt lő teli. Az egyik a háromból itt volt.

-a fürdővel szemközti épület megrogyott. A tulajdonos valószínűleg úgy dönt, hogy nem megjavíttatja, hanem elbontatja. A régi írószer épületére is ugyanez a sors vár. Ezen két bontásra váró épület előtt nem készítették még el a burkolatot. Még jó.

-a Deákon a forgalmi rend marad, ahogy most is van, akár csak a Vajda Péter utcán.

-a Vízmű tömb belsejének az elbontása a héten ténylegesen megkezdődik.

-a Mittrovszky-kastély mellett visszabontottak a szegélykőből. Az eredeti tervek szerint csak egy egyméternyi járda maradt volna, ami keskeny lenne. A kivitelező javasolta, hogy változtassanak a szögeken, így szélesebb járda maradhat. Változás még az eredeti tervhez képest, hogy a Városi Bíróság előtt három parkolónyit visszaadnak a gyalogosoknak, hogy a ki- és bejárást könnyítsék. Ezért kerültek visszabontásra a szegélyek.

-a Deák-Vajda közötti Kossuth szakaszon folytatódik a közvilágítási kandeláberek cseréje. Október 8-9-én várható majd ezen a szakaszon áramszünet.

-október közepén a Deákot aszfaltoznák a Kossuth kereszteződés kivételével, mert ott átmenő díszburkolat lesz.

-a piac melletti depót kérték a kivitelezőtől, hogy minél jobban szorítsa északra, hogy minél több parkoló maradjon a Kossuthoz közeli részen.

Rendkívüli ülésen hoztak döntést a Mittrovszky környékének átépítéséről, a járdák díszburkolattal történő lerakéséról, ill. a Zöld házig terjedő útburkolat felújításáról. Egyeztetni fognak az üzletek tulajdonosaival, üzemeltetőivel a mikéntről. A fedezete a vízműtömbbelső kieső munkálataira szánt pénz.

Huhhh! Reméljük, a Szarvas és Vidékében is valami ilyesmi jelenik meg szerdán!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect