in ,

Mi várható ezen a héten a közlekedésben?

Ismételten kísérletet teszünk arra, hogy Hodálik Pál alpolgármesternek is megfelelő tájékoztatást adjunk arról, hogy mi várható a közlekedésben ezen a héten. Alpolgármesterünk azzal illette jelen sorok íróját a sajtótájékoztatójának a végén, hogy mindig hülyeséget ír. De ha szeretünk hülyeséget írni!

-a Fő tér és az Árpád utca környékén nem lesz változás a forgalmi rendben.

-a Vajda és a Béke között építik a járdát a déli oldalon, de ez a szeptember 30-i határidőre nem lesz kész, de ígérik, a hétnek a végére a díszburkolat is lent lesz.

-az Ótemplom környékén bontanak, de egy bejárat minidig járható marad a híveknek és az iskolásoknak. A Bolza sétány és a harangtorony felől kezdik burkolni

-a Béke és a Deák között az északi oldalon rakják a díszburkolatot. Ezt már örömmel jelezték a Facebookon is az üzlettulajdonosok.

-a SZIRÉN előtt felbontották az utat. Felbontották? Ledarálták. Állítólag három ilyen gép van az országban, ami sétatempóban esz meg egy bármilyen anyagból készült utat két méter szélességben. Egy IFÁ-t kb. két perc alatt lő teli. Az egyik a háromból itt volt.

-a fürdővel szemközti épület megrogyott. A tulajdonos valószínűleg úgy dönt, hogy nem megjavíttatja, hanem elbontatja. A régi írószer épületére is ugyanez a sors vár. Ezen két bontásra váró épület előtt nem készítették még el a burkolatot. Még jó.

-a Deákon a forgalmi rend marad, ahogy most is van, akár csak a Vajda Péter utcán.

-a Vízmű tömb belsejének az elbontása a héten ténylegesen megkezdődik.

-a Mittrovszky-kastély mellett visszabontottak a szegélykőből. Az eredeti tervek szerint csak egy egyméternyi járda maradt volna, ami keskeny lenne. A kivitelező javasolta, hogy változtassanak a szögeken, így szélesebb járda maradhat. Változás még az eredeti tervhez képest, hogy a Városi Bíróság előtt három parkolónyit visszaadnak a gyalogosoknak, hogy a ki- és bejárást könnyítsék. Ezért kerültek visszabontásra a szegélyek.

-a Deák-Vajda közötti Kossuth szakaszon folytatódik a közvilágítási kandeláberek cseréje. Október 8-9-én várható majd ezen a szakaszon áramszünet.

-október közepén a Deákot aszfaltoznák a Kossuth kereszteződés kivételével, mert ott átmenő díszburkolat lesz.

-a piac melletti depót kérték a kivitelezőtől, hogy minél jobban szorítsa északra, hogy minél több parkoló maradjon a Kossuthoz közeli részen.

Rendkívüli ülésen hoztak döntést a Mittrovszky környékének átépítéséről, a járdák díszburkolattal történő lerakéséról, ill. a Zöld házig terjedő útburkolat felújításáról. Egyeztetni fognak az üzletek tulajdonosaival, üzemeltetőivel a mikéntről. A fedezete a vízműtömbbelső kieső munkálataira szánt pénz.

Huhhh! Reméljük, a Szarvas és Vidékében is valami ilyesmi jelenik meg szerdán!

Vélemény, hozzászólás?

Munkaadójukat lopták meg

Mesedélelőtt a csabacsűdi könyvtárban