in , ,

Tavaly Szarvas szervezte a legjobb testvérvárosi találkozót

Szarvas ismét sikeresen szerepelt a Települési Önkormányzatok Szövetsége (TÖOSZ) által meghirdetett „Legjobb önkormányzati gyakorlatok program” keretében. A „Sokszínű Európa – Testvérvárosi találkozó a szellemi, kulturális örökségeink megőrzéséért” című pályázattal elnyerte az első díjat.

Az elismeréssel kapcsolatban a napokban sajtótájékoztatót tartottak a városházán. Ezen Babák Mihály polgármester hangsúlyozta: tavaly is sikeresen szerepeltek a megmérettetésen, akkor a közmunka-programmal érdemelték ki az első díjat. Ez az elismerés pénzzel ugyan nem jár, de marketing szempontjából sokat hozhat a város konyhájára – szögezte le a polgármester.

– Abban, hogy 2012-ben a Szarvason megtartott testvérvárosi találkozó bizonyult a legjobbnak, nagy szerepük van a civil szervezeteinknek is. A találkozó programjaiban összesen 271 ember vett részt (beleértve a testvérvárosi delegációkat és a helyi szervezőket, fellépőket). Sajnos 2013-ban nem tudtunk ilyen találkozót szervezni, ugyanis nem nyertünk a pályázaton – mondta Babák Mihály.

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy a város a Napkorona bajnokságon (melyen a napenergia hasznosítását vizsgálják) 2. helyezést ért el kategóriájában. Hodálik Pál alpolgármester közölte: sajnos a közelmúltban két napkollektoros pályázatukat is elutasították, tervezői hiba miatt. Négy pályázat azonban még elbírálásra vár.

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója egy nyertes pályázatról számolt be a sajtótájékoztatón. A Szarvasi Hagyományőrző Közalapítvány 24 millió forint támogatást nyert a tanórán kívüli művészetoktatásra.

Séta a gyaloglók világnapján

Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép