Connect with us

Hírek

Kalungu: a szentesi ütőegyüttes mindenből hangszert csinál

A Kalungu ütőegyüttes

A szentesi Kalungu ütőegyüttes tagjai meglehetősen találékonyak. Nem csak a dobokat, de még a festékesdobozt és a cefréshordót is megszólaltatják. Szombaton este a Tessedik Sámuel Múzeumban adtak nagy sikerű koncertet.

A fiatal zenészekből álló – Bubla Bence, Mészáros László, Takács Ádám, Bereczky Zsolt, Tóth Gellért összeállítású – csapat immár másodszor vendégeskedett Szarvason. A közönséget ezúttal is elkápráztatták. A pergő ritmusú, Latin-amerikai ihletésű zenék mellett „afrometál” muzsikával is előrukkoltak. Ahogyan Bubla Bence fogalmazott, szeretnék a könnyűzenét is beemelni a dobzenébe.

A 2004-ben megalakult ütőegyüttes ezúttal is kotta nélkül játszott. A klasszikus ütőhangszerek mellett különféle, nem éppen muzsikálásra szánt használati tárgyakat is megszólaltattak. Kezük alatt hangszerré nemesedett a cefréshordó és a festékes vödör, s azt is megmutatták, hogy ha a cintányért egy babafürdető kád vizébe mártják, akkor az teljesen másképp szól, mint szárazon.

A koncert végén – a közönség előtti tisztelgés jeleként – hangszerek nélkül, saját testükkel muzsikáltak, azaz előadtak egy pörgős rock trap-et. Érdemes volt rájuk odafigyelni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lelkében él a nemzet, egy lélekkel dobban a Gyakorló

Oktatás

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Körös–Maros Nemzeti Park – büfé eladó

Állás

Hirdetés

Archívum

2013. október
h k s c p s v
« Sze   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect