Connect with us

Subscribe

Békésszentandrás

Nem csak a szájukat, hanem a kezüket is használják – megalakult a Körös-Kondor Mentőcsoport

Napjainkban sokszor jellemző a szolidaritás, az önzetlen segítségnyújtás hiánya. Erre cáfol rá itt ma a szarvasi mentőcsoport megalakulása. Remek példa ez a szarvasiak és a szarvasi járásban élők számára– hangzott el Bődi János, az Integrál Építő Zrt. vezérigazgatója, a Körös-Kondor Mentőcsoport főtámogatója szájából a csoport alakuló rendezvényén. “Mutatja, hogy élnek még olyan emberek, akik katasztrófa esetén belső késztetésből nem csak a szájukat, hanem a kezüket is használják” -folytatta a csoport főszonzora, aki egy percet sem gondolkodott, mikor Gaál Roland, járási vezető megkereste.

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola tornatermében elsőként Dankó Béla országgyűlési képviselő köszönte meg áldozatukat és kívánt sok szerencsét munkájukhoz, majd Gaál Roland tolmácsolta Erdős Norbert kormánymegbízott üzenetét. Babák Mihály polgármestert követően Tóth Tibor, a Békés megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Bődi János köszöntötte az önkénteseket.

A sorokban párttól, kortól és nemtől függetlenül mintegy harminc önkéntes várta, hogy az üdvözlő beszédek és Lázár Zsolt evangélikus áldása után egy közös gyakorlatra vonuljanak, hogy végre a kezek is járjanak. A Történelmi Emlékút elejénél álló székelykapu mellett a gátszakaszon árvízvédelmi gyakorlatként nyúlgátat építettek a KÖVIZIG munkatársainak a vezetésével, mentési gyakorlatot végeztek, de érkeztek lovas és kutyás önkéntesek is. Az építési munkálatokba beszállt Dankó Béla is, akinek az egyik munkafázisban balról Gajdos Attila adogatta a homokzsákot, ami jó példa lehetne arra, hogy a politika csak egy dolog, de katasztrófa esetén mindenkinek egy nyelvet kell beszélnie.

Babák Mihály polgármester szavaival élve, adja az Isten, hogy ne kerüljön sor katasztrófa-védelemre, de ez már Isten kezében van.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

A horgászok fele még nem igényelte a januártól kötelező plasztikkártyát

Békésszentandrás

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2013. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!