in ,

Jónak lenni jó: jótékonysági vásárt rendeztek a baráti körösök

Míg a Szent Klára katolikus templomnál a gyertyagyújtáshoz gyülekeztek a szarvasiak, ahol Pentaller Attila református lelkész, Dósa Zsuszsa, a Cervinus Teátrum művésze, a Tessedik Táncegyüttes három férfitáncosa és a Népdalkör solgált, addig a Cervinus Teátrum előterében Szarvas Város Baráti Körének tagjai árulták saját készítésű portékáikat.

Egyesek szerint 13, de abban mindenki egyet ért, hogy több mint 10 éve tartanak jótékonysági vásárt a baráti körösök az adventi hétvégéken. A rendezvények célja az idős és magányosan élő emberek megsegítése.

– Az első héten adventi koszorúkat és díszeket készítettünk- mondta a baráti kör elnöke, Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna. – A díszeket továbbra is folyamatosan saját kezűleg készítjük, hogy a következő hétvégén értékesítsük azokat. Szombaton 10 és 18 óra között várjuk az adományokat, ill. a segíteni kész vásárlókat. Tavaly az idősek klubjának ajánlottuk fel, az idén a családsegítőtől kérünk segítséget, hogy olyan idős egyedülállókhoz juttassák el ajándékaikat, akikhez nem jutna el a karácsonyi ünnep melege. Kis csomagokat állítanak össze tartós élelemiszerekből, így a tavalyi bevételükkel kalkulálva 10-15 idős embert tudnak megajándékozni karácsonykor.

A hétvégeken a Cervinus Teátrumban tartott vásárokat Koltainé Rózsika koordinálja. Advent harmadik hétvégéjén is ott lesznek a a teátrum előterében, és várják azokat a szarvasiakat, akik nem riadnak meg egy kis jótékonykodástól. A baráti körösök kifejezetten kérték, hogy kerüljön megemlítésre, mennyire hálásak a Cervinus Teátrumnak, amiért akciójuknak otthont adnak.

Vélemény, hozzászólás?

Advent Szentandráson: a második gyertyát Ilonka néni gyújtotta meg

Csendes közmeghallgatás Csabacsűdön