Connect with us

Hírek

Piaci körkép: kevesen vettek, sokan cseréltek

Csendes forgalom a piacon

Csendes volt ma reggel a szarvasi piac, szerény forgalmat könyvelhettek el az árusok.

– Az első piaci napok minden évben azzal telnek, hogy sokan visszahozzák kicserélni az ajándékba kapott ruhákat, mert nem jó a méret, vagy nem tetszik a szín. Ilyenkor kevés új ruhát adunk el, inkább csak a cserék vannak napirenden – mondta kérdésünkre az egyik árus, aki éppen egy visszahozott pulóver helyett ajánlott másikat a vevőnek.

Néhányan azért új holmit is vásároltak. Hudák Mihály például a sálak között válogatott.

– Szilveszterkor ellopták a barátnőm sálját, most kettőt is veszek neki helyette. Egy világoskéket és egy fehéret választottam – mondta a szarvasi fiatalember. Hozzátette: zöldséget, gyümölcsöt télen nem szeret a piacon vásárolni, mert előfordulhat, hogy a fagy megcsípte a krumplit, hagymát, kelkáposztát.

Egy újdonságot is felfedeztünk ma a piacon. Bense Pálné Julika gyönyörű laskagombákat árult. Mint kiderült, a békésszentandrási önkormányzat közmunkaprogramjának keretében megtermelt gombákat kínálta.

– Már harmadszor hoztunk a laskából a szarvasi piacra. Néha olyan sok terem, hogy Szentandráson nem tudjuk mindet eladni, így itt is árusítunk. Legutóbb 30 kilogrammnyi talált gazdára, most is szépen fogy, mert nagyon szép és kilónként csak 550 forintért adjuk – mondta Julika.

Ha nem is volt sok az árus az év első piaci napján, zöldséget, gyümölcsöt azért mindenki tudott venni magának. Az árakat szolidra szabták, igazodtak az ünnepek utáni üres pénztárcákhoz.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Körös–Maros Nemzeti Park – büfé eladó

Állás

A kultúra kötelez

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect