Connect with us

Hírek

Költségvetésről, kisajátításról és létszámbővítésről is szó esett a szarvasi testület ülésén

Egyebek mellett az önkormányzat 2014. évi költségvetése is napirendre került a szarvasi képviselő-testület csütörtök délutáni ülésén. A tervezet szerint a város 3 milliárd 284 millió forintból gazdálkodhat az idén. Ez az összeg természetesen még változik (növekszik) majd az év során. A mostani tárgyalás még csak az első forduló volt, a végleges költségvetést később fogadják el. Előtte, február 20-án egy közmeghallgatás keretében a lakosság véleményét is meghallgatják.

Döntött a testület arról, hogy a Kossuth téren épülő zenepavilon működtetését átadják a Cervinus Teátrumnak.

Az M44-es gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódó kisajátítások érintenek egy kisebb önkormányzati tulajdonú területet is. A szóban forgó 103,7 négyzetméternyi földet az állam által megajánlott 17 ezer 931 forintért eladja a város, erről is határoztak.

Elvi döntés született arról, hogy az önkormányzat irodát biztosít a Békés Megyei Lungo Drom részére (a feltételekről és a költségekről később állapodnak meg). Gajdos Attila képviselő a napirend kapcsán elmondta: nem tudja támogatni azt, hogy az önkormányzat irodát biztosítson egy politikai szervezet, a Fideszt támogató Lungo Drom részére. Mint mondta, nem érti, miért Szarvason kellene lennie a megyei cigány szervezet központjának. Jónás Jánosné, a Lungo Drom Békés megyei elnöke hangsúlyozta: azon lesznek, hogy a roma nemzetiséggel kapcsolatos szarvasi problémákat megoldják és előremutató programokat szervezzenek. Ami pedig a helyszínválasztást illeti, ennek okaként azt jelölte meg, hogy mivel ő szarvasi lakos, így egyszerűbb itt irodát nyitni, mint a megyeszékhelyen.

Hozzájárult a testület a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom létszámbővítéséhez is. Eszerint idén hárommal növekszik az intézmény dolgozóinak száma, de ezt közmunkásokkal oldják meg, így a városnak nem kerül pénzébe.

Döntöttek arról, hogy az ezüstszőlői játszóteret Dr. Domán Imre térre keresztelik. Javaslatként felmerült az is, hogy később emléktáblát helyezzenek majd el a múzeum falán.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Körös–Maros Nemzeti Park – büfé eladó

Állás

A kultúra kötelez

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect