Connect with us

Hírek

Közmunkaprogram: 300 résztvevő, 364 millió forint támogatás

Így vagy úgy, összesen 300 fő vett részt a közmunkaprogramban 2013-ban, amit csütörtökön a testületi ülés előtt bejárás keretében mutatott be dr. Réthy Vilmosné, a program felelőse a sajtó munkatársainak. A jelenleg 258 fő részvételével zajló programból 165-en fizikai munkát végeznek, 93-an pedig különféle képzéseken vesznek részt. OKJ-s oklevelet a zöldség- és gyümölcs tartósító, a konyhai kisegítő, a pénzügyi ügyintéző, a településüzemeltető és a motorfűrész-kezelő tanfolyamokon szerezhetnek a résztvevők, de folyik alapkompetencia képzés is azoknak, akik valamilyen oknál fogva idő előtt hagyták abba tanulmányaikat.

A program során termelt zöldségeket, mintegy 1,3 millió forint értékben a Szarvasi Gyermekélelmezési Kft. használta fel, ill. a dolgozóknak természetbeni juttatásként lettek kiosztva. A szakmai irányítást és az elosztást a KOMÉP Kft. végzi.

A programra 364 millió forintnyi támogatást kapott a város, aminek a 20%-a fordítható eszközökre, dologi kiadásokra, amik a város vagyonát képezik. 280 milliónyi a béreket és a járulékaikat fedezték. Ezen összeg jórésze, ahogy azt a testületi ülésen több képviselő meg is jegyezte, a városban megjelenik vásárlóerő formájában.

A közmunkaprogramról mindig is megoszlottak a vélemények. A most folyó választási kampányban megkerülhetetlen pont minden párt programjában, mit is tenne vele, megtartaná, átalakítaná, esetleg megszüntetné. Abban azonban a testületi ülésen pártoktól függetlenül mindenki egyetértett, hogy a munka világába való visszatérésnek fontos állomása lehet részt venni benne. A hozzászóló képviselők részéről Gajdos Attila (Jobbik) vetette fel, hogy fontos lenne követni, tudni, hogy a résztvevők milyen arányban kerültek be a reálgazdaságba, vagy lettek esetleg önfoglalkoztatók.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Bogár Gábor, Dombvári Bence, Bodonyi Dóra már a döntőben, Kuli Pisti a középdöntőben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körös-távúszás harmincadszor

Sport

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

Sport

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect