Connect with us

Hírek

80 állás volt ma a tét a munkaügyi börzén

Munkaügyi börzét rendeztek ma délelőtt a Békés Megyei Kormányhivatal munkaügyi központjának szarvasi kirendeltségén. A munkaadókat ill. a regisztrált munkanélkülieket jelen esetben célzottan úgy hívták meg, hogy minél nagyobb eséllyel találjanak egymásra a keresleti és a kínálati oldalon állók.

– Szeretnénk, ha a mai napon nyolcvanan munkát találnának – mondta Babák Mihály polgármester, miután elmondta a járás és a város foglalkoztatási adatait. 1051 fő regisztrált munkanélkülit tartanak jelenleg nyilván a járásban. Ez tavaly 1232 fő volt. Jelenleg Szarvason 611 fő regisztrált munkanélkülit tartanak nyilván, ami 5,4%-os munkanélküliségi rátát jelent.

Álláskeresési ellátásban 147 főt kell járási szinten finanszírozni, akik közül 96 szarvasi. Foglalkoztatást helyettesítő ellátásban 235-en részesülnek, felük szarvasi.

– A mai napnak az a tétje, hogy önök találnak-e munkát. Köszöntöm és arra kérem a munkáltatókat, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy ezt a pénzt elkölthessük okosan az ő cégük javára és az önök megélhetésére – fejezte be polgármesterünk.

Lovász György elmondta a nap programját, ami egy képzési tájékoztatóval kezdődött, majd három helyen meghatározott időpontokban egymás után várták a munkáltatók a jelölteket.

A hivatalos megnyitót, ill. az érdemi meghallgatásokat a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola diákjainak műsora választotta el egymástól, mintegy feszültségoldásként.

A börze végeztével érdeklődtünk, sikeres volt-e a rendezvény, mire azt a választ kaptuk, hogy végleges számot természetesen még nem tudnak mondani, hiszen ez csak a jövőben fog kiderülni, de a két oldal nemhivatalos visszajelzéseiből levonva a következtetést, reálisnak tűnik az, hogy nyolcvanan el tudnak helyezkedni, ill. az is biztos, hogy kilencvenen új közmunkás felvételére is lehetőség nyílt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Újra látogatható a Régi Gyűjtemény

Szarvas

Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe híve Pernelle-né, aki egy erőszakos, fecsegő öregasszony – Jónás Gabriella

Szarvas

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila vitára hívta a polgármesterjelölteket

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect