Connect with us

Hírek

Virágkötők mesterfokon

Csík Judit Edit (Boglárka virágüzlet) Ablak a tengerre

Szarvason mindig nagy tömeget mozgat meg a Szarvas város napja alkalmából a Tessedik Sámuel Múzeumban megrendezett két kiállítás, a virágkötő mesterek és a szarvasi alkotók tárlata, valamint az azt követő, Szuhaj György nevével fémjelzett performansz.

A 2014-ben a kaput, az átjárót, az ajtót vagy az ablakot kellett megközelíteni valamilyen módon. Az azt követő performansz, amivel külön szeretnénk foglalkozni, is e körül a téma körül forgott a Doors zenéje mellett.

Az idén öt szarvasi virágkötő mesterekből, de inkább virágkötő művészekből álló team állította össze kompozícióit a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében, ahol a hőmérséklet és a páratartalom pillanatok alatt beállt a trópusi esőerdőket jellemző szintre, ami a virágoknak biztosan jót tett.

Anikó és Éva (Florárium virágüzlet) az Aranykor kapuja, Angelika és Krisztina (Virág Otthon) Választás, Csík Judit Edit (Boglárka virágüzlet) Ablak a tengerre, Ilike és Anikó (Zöldrózsa virágüzlet) Nyitott határok, valamint Anett, Brigi és Éva (Margaréta virágüzlet) Átjáró a Nap házába című alkotását csodálhatták meg a természetesen többnyire hölgylátogatók. Mind az öt kiállító rövid magyarázatot adott munkájához, ki spirituálisat, ki hétköznapibbat.

2012-ben az akkori kiállítók és Mótyán Tibor az open kategóriában elindítottak egy művészien kötött csokorban megtestesülő stafétát, azzal a céllal, hogy azt minden évben a korábbi díjazott – természetesen egy friss virágcsokorként – olyannak adja tovább, akinek a hivatása mellett a közösség és a kultúra érdekében végzett munkáját elismeri. Seidl Ambrus – igen megtisztelő – szubjektív véleménye alapján az idén a Csík Judit kötötte lila virágstaféta Mótyán Tibor – Szuhaj György – Ambrus atya útvonalon – ahogy az Atya megfogalmazta, kötéltáncosi teljesítményért a Newjsághoz érkezett.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Izgalmas végjátékra van kilátás

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2014. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect