A meglepetést kicsomagolták, de elmarad

20140911-_MG_1394

Új turisztikai látványossággal gazdagodott Szarvas, mégpedig a víziszínpad előtt, a Körös-mederben elhelyezett szökőkúttal, ami az éjszakai fényekkel még látványosabb, mint mondjuk egy napsütéses délutánon, amire egyébként lenne ma igény, de ennek híján leszünk.

Miután több tervezett szökőkút sem valósult meg a városrehab kapcsán, mondta polgármesterünk, Babák Mihály a Körös tévé műsorában, úgy gondolták, hogy ez jól mutatna ott, a színpad előtt. Meglepetésnek szánta a testület a Szilvanapok színpadi produkciói mellé, de sajnos a meglepetést, úgy néz ki, elmossa az eső.

Senki se gondoljon olyan nagy valamire, mint aminek a kedvéért repülőteret kell majd létesíteni, mert tömegek özönlenek miatta Szarvasra, de látványnak tagadhatatlanul jól néz ki, még akkor is, ha mára a trend már maga mögött is hagyta a Vatikán klasszikus szökőkútdivatját.

A hét vízsugarat este különböző színekkel festik színesre, hol egyszínűre, hol mindegyiket másra. A vízsugarak magassága is változik, de egyelőre koreográfia nélkülinek tűnik, igaz polgármesterünk is azt mondta, hogy a tesztüzem folyik. Van egy renitens vízköpő is, ami szeret a többiektől külön utat járni.

Érdemes kilátogatni, ha szűnik az eső, amire az előrejelzés szerint holnap délután van esély, de az esőkabátot ezen a hétvégén senki se hagyja otthon!