Connect with us

Subscribe

Hírek

A Székely Szakképző Iskola a Szilvanapokon

Ötödik alkalommal volt társrendezvénye a Székely Szakképző Iskola a szarvasi Szilvanapok programjainak. Az intézmény a Gasztronómiai Fesztivál mindhárom napjának eseményeiben kivette a részét.

Már az előkészítő munkálatokban is aktívan kivettük a részünket. A nagyszabású megnyitón az iskola vendéglátás szervező-vendéglős és pincér diákjaink szervírozták és kínálták az esemény legfontosabb italát, a szilvapálinkát. A második nap délelőttjén a rendezvény sátor közönségét Kohut Andrásné, intézményvezető köszöntője után kis és nagyobb tanulóink szórakoztatták. A Diákcsemege című műsorunkban a középiskolások több énekszámmal, harmonikások hangszeres bemutatóval, az általános iskolások pedig nagyon jó hangulatot teremtő zenés-táncos és mesélős produkciókkal léptek fel.

Szarvas kedvenc sütije” receptversenyen 3. helyezést ért el az 1/13. D osztályunk csapata. Három kategóriában indulhattak a sütni szeretők, a dobogósokat 60 recept közül választotta ki a szakmai zsűri.

Az intézmény sátrában is folyamatos volt a szakmai bemutatkozás. Szombaton egész nap szilvás derelyét sütöttek szakács tanulóink. Közel ezer darab fogyott el, a Fesztivál látogatóit vendégeltük meg a frissen készült finomsággal. Aki pedig nem járt arra, az is találkozhatott azokkal a diákjainkkal, akik szilvalekváros hókiflivel megrakott kosarakkal a karjukon sétálgatva kínálták süteményüket a rendezvényre érkezőket. Mindenki örömmel fogadta az invitálást.

Vasárnap kora reggel fölállítottuk az üstházunkat és elkezdtük főzni az idei tanévre szükséges szilvalekvárunkat. Szülők, diákok és pedagógusok együtt kavarták a jóízűnek ígérkező édességet. Vevőnk is akadt volna bőven, amit örömmel fogadtunk, de az iskola saját felhasználására készül ilyenkor a lekvár. Kóstolót viszont minden érdeklődő kapott.

Mindkét napon számos vendége volt az iskola sátrának, lehetőség nyílott a beszélgetésre, eszmecserékre. Az esős időjárás ellenére nagyon jól éreztük magunkat, kellemesen és hasznosan telt el ez a három nap. Örülünk, hogy ezen a nagyszabású Gasztronómiai Fesztiválon aktívan közreműködve bemutatkozhatott az intézményünk. A továbbiakban nagy izgalommal és lelkesedéssel készülünk az októberi töltött káposzta versenyre, ahol nemcsak hazai különlegességekkel várjuk majd az odalátogatókat.

Bakulya Anna

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiemelt

Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva)

Hodálik: A városnak fontos a Vasipari

Gazdaság

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!