in ,

Kilenc gól egy küzdelmes mérkőzésen

Borgulya Tamás

Hazai szempontból jobb kezdést álmodni sem lehetett. A 2. percben Virág ment el a jobb oldalon, beadása lecsúszott a lábáról, a labda pedig a meglepett Szabó kapus felett a hálóban kötött ki. Alig 4 perc múltán újabb gólt ért el a támadó, aki ezúttal is a jobb oldalon ugrott ki váratlanul, majd magabiztosan lőtt a kapuba. Nem volt vége a kovácsháziak rémálmának, hiszen a csabacsűdiek másik gólzsákja, Borgulya is duplázni tudott, és félóra elteltével már négy volt a két csapat között. Apró szépséghiba, hogy a harmadik találathoz kellett Pécs játékvezető jóindulata is, aki egy sárga lapot érő csatárteljesítményt „evett meg”, és adott rá büntetőt (gyaníthatóan egyedül a világon!). Hamarjában szépítettek a vendégek is egy jogos tizenegyesből, amit Bíró értékesített.

A második félidőre egy feltüzelt kovácsházi alakulat futott ki a pályára. A várt hatás is meglett, hiszen az 56. percben Nagy kapus kiejtette a kezéből labdát, amire Tanner lecsapott, és nem is hibázta el a tálcán felkínált lehetőséget. A gól után is a vendégek kezdeményeztek, Mazán fegyelmezetlensége azonban nehéz helyzetbe hozta őket. Egy bedobás után a játékvezető úgy érzékelte, hogy kézzel vett át egy bedobást, a játékos pedig addig vitatta az esetet, amíg Pécs ki nem állította második sárga lappal. Az MTE tíz emberrel is lelkesen ment előre, ami eredménnyel társult. A 70. percben Boros lépett ki a jobb oldalon, egy pattanás után pedig kilőtte a hosszú sarkot. A csabacsűdiek csírájában elfojtották a látogatók éledező reményeit. A 72. percben gyors kontra végén Sonkoly kicselezte a kiszolgáltatott Szabó kapust, és a hálóba gurított. Még ezután is inkább a vendégek veszélyeztettek Túri és Holecz révén, mígnem a ráadás perceiben a csereként beállt Gulyás egy bal oldali akció végén beállította a végeredményt.

A vendégek számára mintha félóra múltán kezdődött volna a meccs, addigra viszont túl nagy hátrányba kerültek. Sikerült felállniuk a padlóról, és 10 emberrel is komoly csatára késztették a második félidőben kontrákra építő csabacsűdieket, de fordítani nem volt esélyük.

Csabacsűd SE–Mezőkovácsházi TE 6–3 (4–1)

Csabacsűd, 250 néző. V.: Pécs.

Csabacsűd: Nagy Z. – Gombár, Szilágyi D., Bakró, Petykó, Kis M., Sovány, Borgulya, Lós (Gulyás), Szilágyi B. (András), Virág (Sonkoly). Játékos-edző: Varga Tamás, Szilágyi Balázs.

Mezőkovácsháza: Szabó A. – Karancsi, Bíró, Földi (Vígh), Tóth T., Pócsik (Holecz), Túri, Boros, Mazán, Hrabovszki (Tanner), Zábrák. Játékos-edző: Balázs József.

Gólszerző: Virág (2., 6.), Borgulya (18. – 11-esből, 28.), Sonkoly (72.), Gulyás (90.), ill. Bíró (31.), Tanner (56.), Boros (70.). Kiállítva: Mazán (62.). Ifi: 7–2.

Vélemény, hozzászólás?

Negyedszer mutatták be, hogyan kell vidáman kukoricát törni

Végéhez ért a 20 arborétum és botanikus kert összefogásával zajló országos roadshow