Connect with us

Hírek

Lipcsei Imre: hazaérkeztünk

Dr. Lipcsei Imre dékán és dr. Kozma Gábor rektor

Seidl Ambrus plébános rövid igeliturgiájával, ünnepélyes külsőségek között vette kezdetét a tanév a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán tegnap délután a Szent Klára római katolikus templomban. Az idei tanév mottójaként “Tenálad van az élet forrása, a te fényedben látjuk a világosságot.” igét választotta az iskola vezetése.

– Nagyon szép pálya a pedagógus pálya, a közösség, a köz szolgálatának, a jó szolgálatának a csodálatos eszköze – mondta dr. Kozma Gábor, a főiskola rektora. – Nagy múltja van a keresztény pedagógusképzésnek Szarvason, a keresztény nevelés ügyének. Kívánom az elsőéveseknek, és kívánom valamennyi hallgatójának, nevelőjének, valamennyi nevelőjének, a szarvasi karnak, hogy folytathassák mindazt, amit az elődök örökségül hagytak a szarvasi pedagógusképzés számára.

Dr. Lipcsei Imre dékán egyből örömhírrel szolgált a megjelenteknek. Két hallgató az iskola előterjesztése alapján köztársasági ösztöndíjat kapott az emberi erőforrások miniszterétől, amit inspirációként figyelmébe ajánlott az elsőéveseknek.

– A római katolikus Szent Klára templom falai között első alkalommal tarthatunk tanévnyitó ünnepséget, s ennek nagy jelentősége van – mondta a pedagógiai kar dékánja. – Ahogy most körülnézek, végig az egybegyűlteken, nyugodt szívvel kimondhatom, hazaérkeztünk. Hosszú évek fárasztó útkeresése után megérkeztünk a nekünk segítő kezet nyújtó Szeged-Csanádi egyházmegye védőszárnyai alá, hiszen, tudom, hogy nagymúltú intézményünk a Gál Ferenc Főiskola keresztény szellemiségével megerősödve még jobban tudja majd szolgálni a magyar pedagógusképzés ügyét – jelentette ki magabiztosan dr. Lipcsei Imre.

Úgy legyen!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva) Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva)

Választási kifogás miatt egyelőre nem alakulhat meg az önkormányzat Szarvason

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem termett babér a korábbi NB I-es Vásárhellyel szemben

Sport

Fotó: Valló Zoltán Fotó: Valló Zoltán

Egy nő, három férfi

Cervinus Teátrum

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán) Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect