in ,

Kis téli futás finn kezdeményezésre

Finn kezdeményezésre minden év két leghidegebb hónapjának, januárnak és februárnak utolsó vasárnapjain rendezik a Yours truly elnevezésű futást, amit környékünkön az idén is Antal Béla szervezett. Az eredetileg 50 és 25 kilométeres távokra meghirdetett korlátokat a szélesebb tömegek bevonása céljából korábban eltöröltek, viszont továbbra is csak ezeket a távokat számítják bele a nagy, világszerte összesített közös teljesítménybe.

Hogy miért pont a leghidegebb időszakot tartották a finnek a legalkalmasabbnak, ki tudja. Talán Paavo Nurmi előtt akartak vele tisztelegni, aki rengeteget edzett a havas erdőkben a versenyekre készülve.

Ezen a hétvégén szerencséjük volt a finneknek, mert a finnországi Joroinenben, ahonnan vasárnap érkeztek haza a vajdások, -3 fok volt, de a hét közben -23-ról is szóltak a híradások.

A csabacsűdi táblánál gyülekező futóknak ennél is enyhébb időben, +3 fokban kellett bizonyítaniuk elszántságukat. A gyülekező a csabacsűdi fénysorompóhoz lett meghirdetve, amire hat sportember regisztrált előzetesen. Közülük voltak olyanok, akik Szarvasról már eleve futva érkezett. Antal Béla elmondta, hogy hatan kb. két maratonnyit, 84 kilométert terveztek lefutni a Yours truly első hétvégéjén.

Vélemény, hozzászólás?

Adamik Zsolt: Egy jó középszerrel már megelégednék

Szociális tűzifa: Szinte mindenkinek jutott