Connect with us

Hírek

Barangolás a mesterségek múltjába

Múltunk” címmel állandó szakmatörténeti kiállítást rendeztünk be, melyhez sok adományt kaptunk magánszemélyektől, felajánlóktól. Kiemeljük Kozák Ferenc nyugalmazott pedagógust, aki elkötelezetten gyűjtötte az oktatás kultúrtörténeti tárgyait, dokumentumait. A Tessedik Sámuel Múzeum is kiegészítette néhány hiányzó darabbal a kiállító termet.

A kiállítás célja az iparos és a szakképzés múltjának megőrzése. Jelenlegi iskolánk, a 130 éve megnyitott ipariskola utódja évtizedeken át szűkös feltételekkel igyekezett mesterembereket nevelni. Nemzedékek indultak életútjukra, reméljük sokan azt a pályát választották, amire a szakképző iskola felkészítette őket. Az intézmény névadója Székely Mihály 130 éve született. A kettős évforduló kötelezett minket arra, hogy megemlékezzünk elődeink munkájáról, példát állítsunk tanítványaink elé.

A szakmatörténeti kiállítást az épület felavatásával együtt nyitottuk meg, melyet szeretnénk a város lakossága, az idelátogató vidéki érdeklődők számára is elérhetővé tenni.

Bakulya Anna

Kiemelt

Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Bogár Gábor, Dombvári Bence, Bodonyi Dóra már a döntőben, Kuli Pisti a középdöntőben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körös-távúszás harmincadszor

Sport

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

Sport

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect