Connect with us

Hírek

114 chovános diák alkotásából nyílt kiállítás a múzeumban

Dombi Bettina és Sebők László zongoramuzsikája fogadta azokat az érdeklődőket, akik elmentek a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola képzőművész tagozatának szokásos, év végi kiállításának megnyitójára szombaton a Tessedik Sámuel Múzeumba.

Brachna Irén igazgató, majd Kepenyes András, Klébelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatója köszöntötte a teremben levőket, de első sorban a leendő művészeket.

– Ahogy szétnézünk, feltehetjük a kérdést, hogy mi is a művészetnek a szerepe, és a művésznek a feladata? Ha szétnézünk, látjuk, hogy a szépség megteremtése, és ez maradéktalanul sikerül még akkor is, hogy ha a profizmus felé vezető úton ez az első lépcső, az első szárnypróbálgatásokat látjuk. Sikerült ismét megtelíteni ezt a nagy kiállítótermet – mondta a tankerület első embere.

A korábbi fenntartó nevében Földesi Zoltán, Szarvas kulturális ügyekért felelős tanácsnoka a város kulturális életét méltatta, aminek alapjait a Chovánban teremtik meg.

A sikerek kovácsainak a száma sajnos csökkenőben van. Már csak Fabó Éva és Dombovári Zita foglalkozik az iskola 114 képzőművész tanulójával. Brachna Irén büszkén számolt be arról, hogy az idén négy tanuló, Kasik Máté, Koncz Dóra, Péntek Ágnes és Koncz Andrea nevezett időt és fáradságot nem kímélve arra a versenyre, aminek a kiírása még tanáraik is rácsodálkoztak. Közülük utóbbi két művészpalánta bejutott az országos döntőbe is, sőt, Andrea a második helyezést érte el.

A megnyitón fellépet az iskola zenei tagozatának három növendéke, Ábrahám Rella, Hodálik Hanna és Fabó Csenge, akik egy mexikói dalt adtak elő.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán) Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Sport

Lendületben a HC Szarvas kézilabdázói

Sport

Ruzsinszki György és Székely Csaba Ruzsinszki György és Székely Csaba

A Székely Budo-Sport támogatja a szarvasi karatésokat

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Országosan először a Pepi-kert mamutfenyője kapott villámvédelmet

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect