Connect with us

Hírek

Majd kétszázan fejtették meg az Anna-liget titkát

Többéves hagyományuknak megfelelően családi kalandtúrára várták a látogatókat a Körösvölgyi Állatpark munkatársai múlt szombaton. A park munkatársai ezúttal egy olyan feladatsort és útvonalat állítottak össze, ami amellett, hogy végig vezetett a voilerek és karámok előtt, a megoldást az kitaposott ösvényről letérve találták meg.

– Az idén egy picit azzal próbáltuk megfűszerezni a dolgot, hogy egy nyomozásra hívtuk az érdeklődőket, akiknek egy titkot kellett megfejteniük. Az Anna-liget titkára voltunk kíváncsiak, amit csak az tudott megfejteni, aki végig haladt az állatparkon és követte az egyes jeleket, nyomokat, instrukciókat, megfejtette az adott kérdéseket, azokra helyesen válaszolt, és így jutott pontról pontig, ami végül elvezette a végső megfejtéshez – avatott be a játék részleteibe Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetője.

Egy réges-régen elveszett makkot kellet megkeresni, amit vagy száz éve szem elől tévesztettek az Anna-liget lakói. A feladatok során a kisebb nagyobb társaságok, akik eljutottak a megoldásig egy hatalmas tölgyet találtak, aminek a belseje üreges. A természet egyik csodájából kifolyólag csak a külső élő réteg tartja stabilan.

– Ez a fa egy igen különleges példány itt, az Anna-ligetben, még a látogatók sem biztos, hogy felfedezik. Ez egy több száz éves kocsányos tölgy, aminek teljesen üreges a belseje. Kikorhadt a belső része, és már csak a külső tartó váz az, ami élteti a fát, de egyébként egy élő fa és egy csodálatos képződmény, ami több embert is magába fogad – árulta el a látogatóközpont vezetője.

Az Anna-liget titkát ezen a szombati napon majd kétszázan fejtették meg. A következő állatparki eseményre alig kell egy hónapot várni. Augusztus 26-án az ÉjszakáZOO programsorozattal szinkronban hasonlóan érdekes programokkal várják az érdeklődőket az állatpark munkatársai.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Jóembert keres(t)ünk, jóembereket találtunk…

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect